Thursday, 25 April, 2024

Ομιλία Δημάρχου Έδεσσας στην Τελετή Ανακήρυξης του Μητροπολίτη Ναυπάκτου σε Επίτιμο Δημότη Έδεσσας

“Την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου σήμερα κοσμούν δύο πνευματικοί ηγέτες με έργο που έχει τεράστια απήχηση στην κοινωνία και λόγο που αγγίζει τις ψυχές μας. Νοιώθω, όπως πιστεύω ότι νιώθουμε όλοι μας, γεμάτη την ψυχή και το μυαλό μου με τη δύναμη που μόνο ο Χριστός μπορεί να μας δώσει. Για το λόγο αυτό δοξάζω τον Θεό που με αξίωσε να ζήσω τη σημερινή ημέρα.
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου,
ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στο πολυσήμαντο έργο Σας δίνοντας το στίγμα της παρουσία Σας στα πνευματικά και κοινωνικά δρώμενα της Έδεσσας, της Ιεράς Μητρόπολης της οποίας σήμερα είστε ποιμεράρχης, της Ελλάδας, αλλά και παγκόσμια μέσω του συγγραφικού Σας έργου.

dimotis
Με τη σειρά μου θέλω να σταθώ στο λόγο Σας. Έναν λόγο που δημιουργεί μοναδικές στιγμές για τον πιστό λαό, που τον δέχεται όπως η διψασμένη γη την ευεργετική βροχή. Έναν λόγο ουσιαστικό και ελπιδοφόρο, που δίνει το έναυσμα στον καθένα μας να υψωθεί και να σταθεί όρθιος σε μία εποχή έντονης αβεβαιότητας. Στους καιρούς που ζούμε η Εκκλησία μας είναι ίσως το μοναδικό στέρεο βάθρο για να αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία. Προσβλέπουμε σε αυτό τον πυλώνα ότι θα στηρίξει ηθικά το λαό μας, όπως έκανε πάντα, εφαρμόζοντας στην πράξη τα διδάγματα αγάπης στα παιδιά Της. Με τον πνευματικό ηγέτη της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής, τον Μητροπολίτη μας κ. Ιωήλ, έχουμε δει στην πράξη το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, καθώς συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην ανακούφιση του πόνου των πιο αδύνατων και με την παρουσία της δίνει ελπίδα σε όλους μας.
Το ίδιο γίνεται και στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.
Δεν είναι τυχαίο! Δύο ιεράρχες με ίδια αφετηρία, την ιερή γη της Πέλλας, που συνεχίζετε ακούραστοι, μετά από τόσα χρόνια, τον καθημερινό αγώνα της πνευματικής και κοινωνικής Σας προσφοράς!
Με την παρουσία Σας και το λόγο Σας δίνετε ελπίδα και δύναμη σε όλους μας. Μας δίνετε κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ανάπτυξη και προκοπή, μα πάνω απ’ όλα για τη βελτίωση της σχέσης μας με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο μήνυμα, η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης του ανθρώπου.
Σεβασμιώτατε,
στην προσπάθεια αυτή έχετε συμβάλει τα μέγιστα και γι’ αυτό εκ μέρους όλων των συνδημοτών μου Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Στον τόπο αυτό, που εργαστήκατε άοκνα, ανοίγουμε τις πύλες της καρδιάς μας για να Σας υποδεχτούμε, εκφράζοντας τα βαθύτερα αισθήματα αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό Σας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η παρουσία Σας και η ανακήρυξή σας σε Επίτιμο Δημότη δεν αποτελεί μόνο ύψιστη τιμή για τον τόπο μας, αλλά αφετηρία δημιουργίας και κινητήρια δύναμη για τις ψυχές όλων των πιστών”.

Ομιλία Δημάρχου Έδεσσας στην Τελετή Ανακήρυξης του Μητροπολίτη Ναυπάκτου σε Επίτιμο Δημότη Έδεσσας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου