Tuesday, 23 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ομιλία Δ. Σταμενίτη στο νομοσχέδιο για την επένδυση στο Ελληνικό

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα, 23 Μαρτίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης

στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου – Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων».
Ο Διονύσης Σταμενίτης στην αρχή της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη σημασία που έχει η επένδυση του Ελληνικού τονίζοντας ότι: «Πρόκειται, όπως γνωρίζουμε όλοι, για το μεγαλύτερο έργο στην περιοχή της Μεσογείου, με πολλαπλά οφέλη σε επίπεδο τόσο οικονομικό όσο και κοινωνικό. Το έργο υπολογίζεται ότι θα συμβάλλει στην ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 2,4% μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης του. Μιλάμε για μια επένδυση που θα φθάσει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Θα δημιουργήσει 75.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας κατά την πλήρη λειτουργία, με τις 10.000 να εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν στο στάδιο της κατασκευής. Το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει σε βάθος 25ετίας πάνω από 14 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα από φόρους. Συνεπώς, είναι πολύ ενθαρρυντικό, ότι, μια εμβληματική επένδυση, που θα συνεισφέρει όσο καμία άλλη δραστηριότητα τέτοιου είδους στο ΑΕΠ της χώρας, προχωράει βήμα βήμα και παίρνει σάρκα και οστά».
Στη συνέχεια της τοποθέτησης του ο Βουλευτής τόνισε ότι μέσα από την αλλαγή μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα έχει γίνει μια χώρα πιο φιλική στις επενδύσεις ενώ σημείωσε ότι οι επιλογές του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στον οικονομικό τομέα λειτούργησαν καθοριστικά ώστε η οικονομία να μην κατρακυλήσει από τις σοβαρές επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σταμενίτης στάθηκε και στη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τη λειτουργία των ΟΕΒ, με την οποία δίνεται λύση στα διοικητικά προβλήματα που έχουν προκύψει από την από την αδυναμία σύγκλησης Γενικών Συνελεύσεων λόγω παράτασης των μέτρων για αποφυγή της πανδημίας. Ενώ προβλέπεται και ότι η λήψη της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης για την έγκριση του προϋπολογισμού του Τ.Ο.Ε.Β. μπορεί να λάβει χώρα είτε δια περιφοράς είτε δια τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο. Σχολιάζοντας την εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία ο Βουλευτής τόνισε ότι ικανοποιείται ένα αίτημα όλων των ΟΕΒ της χώρας και αποδεικνύεται ότι καθημερινά σε όλους τους τομείς, αυτή η κυβέρνηση ψάχνει και δίνει λύσεις στις δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία.
Κλείνοντας, ο Βουλευτής σημείωσε ότι η επιλογή να μην σταματήσουν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που υλοποιούν τις μεταρρυθμίσεις, το νέο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, η επιτυχία της εξασφάλισης 72 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από το πολυετές και το Ταμείο Ανάκαμψης, δίνουν στην κυβέρνηση τα απαραίτητα εργαλεία για να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και να μετασχηματίσει την οικονομία μας, χτίζοντας πάνω σε γερά και στέρεα θεμέλια, γεγονός που θα δώσει ώθηση στην Ελλάδα να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου