Friday, 19 April, 2024

Ονοματοδοσία κτιρίου του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας ‘’Γεώργιος Αστρανίδης’’

Μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αλμωπίας, το κτίριο Β’ του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας

θα ονομαστεί “Γεώργιος Αστρανίδης” προς τιμήν του αείμνηστου διευθυντή-εκπαιδευτικού του σχολείου. Τον Νοέμβριο του 2020, η εκπαιδευτική Κοινότητα, μαθητές και καθηγητές τον αποχαιρέτησαν με πόνο ψυχής, γράφοντας: “Καλό ταξίδι αγαπημένε μας διευθυντά.
Καλό σου ταξίδι Γιώργο ΜΑΣ.
Γιατί για μας δεν ήσουν μόνο ο διευθυντής μας, ήσουν φίλος, ο άνθρωπος που πρόθυμα βοηθούσε όποιον χρειαζόταν, ουσιαστικό στήριγμα για τους μαθητές. Η πόρτα του γραφείου σου ανοιχτή για όλους. Όπως και η καρδιά σου. Το σχολείο ποτέ πια δεν θα είναι ίδιο χωρίς εσένα. Αν και πιστεύουμε ότι όλοι θα σε νιώθουμε κοντά μας εκεί…”.
Η απόφαση στη “Διαύγεια” του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτική Επιτροπή Παιδείας» για την ονοματοδοσία του κτιρίου Β του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Αριδαίας Νικανδ. Παπαϊωάννου με προσθήκη προσωνυμίας “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΤΡΑΝΙΔΗΣ”, τιμώντας τον που υπηρέτησε την κοινωνία με απόλυτα θετικό τρόπο. Θα πρόκειται για συμβολικής και ιστορικής σημασίας απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο ‘’Γεώργιος Αστρανίδης’’ δεν ήταν απλά «ο Εκπαιδευτικός Σχολικής Μονάδας», ήταν Άνθρωπος-Αγωνιστής. Ήταν το στήριγμα μαθητών, γονέων, συναδέλφων, ο ζωντανός θρύλος που ταύτισε το όνομά του με την απέραντη καλοσύνη, την απόλυτη ανιδιοτέλεια, την πολυετή και ουσιαστική προσφορά στον χώρο της Επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Αλμωπία, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου