Thursday, 28 March, 2024

«Ορκίζομαι» παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Καράογλου στα Γιαννιτσά – βίντεο

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα Δημοτικών Συνεδριάσεων στα Γιαννιτσά, το απόγευμα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου, για την παρουσίαση του βιβλίου «Ορκίζομαι»

του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχη Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος, Θεόδωρου Καράογλου.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πρώην δήμαρχοι, βουλευτές και φίλοι από όλο το νομό και όχι μόνο, παραβρέθηκαν για την παρουσίαση του «Ορκίζομαι: Στο Σύνταγμα και τους νόμους».

karaoglouall

tzamtzis

Για το βιβλίο, το οποίο δωρίζεται και δεν πωλείται, πέραν του κ. Καράογλου, το πάνελ αποτελούσαν, ο Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας της Δ.Ε. Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., δημοσιογράφος Βαγγέλης Μωυσής, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρώην Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Γκλαβάκης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Αθανάσιος Ξυνίδης.

karaogloutheodoros

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραβρέθηκε για έναν σύντομο χαιρετισμό, λίγο πριν παραστεί στη Ν. Ευκαρπία για την ομιλία του στη συνεστίαση της ΔΗΜΤΟ Αμπελοκήπων, για να ευχηθεί στον συνάδελφο του καλή επιτυχία.

kosmoskaraoglou2

kosmoskaraoglou

adonis

Το «Ορκίζομαι» έχει ως θέμα του την επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος  και σύμφωνα με τον κ. Καράογλου το ζήτημα είναι να αρχίσει η συζήτηση που θα έχει ως στόχο την ουσιαστική ανανέωση του καταστατικού χάρτη της πατρίδας μας, με βάση τις απαιτήσεις των καιρών. Στα κεφάλαιά του καταγράφεται η ιστορική εξέλιξη των ελληνικών Συνταγμάτων από το 1822 μέχρι σήμερα και καταλήγει στην παρουσίαση 19 προσωπικών προτάσεων του βουλευτή για τη βελτίωση, ενδυνάμωση και θωράκιση του Συντάγματος του 1975, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ επί 41 χρόνια.

kostas

karaoglou2

giogas

Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου στον επίλογο του βιβλίου του: «Αταλάντευτος στόχος μας και ένας από τους βασικούς προσανατολισμούς της Πολιτείας, μέσω της Αναθεώρησης του Συντάγματος, πρέπει να είναι η διαρκής ενίσχυση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο και η σφυρηλάτηση μιας νέας σχέσης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη-πολιτικής και πολίτη-κράτους, η οποία θα ανατρέπει το σημερινό τεκμήριο ενοχής που περιβάλλει τα κόμματα και τους πολιτικούς».

gklavakiskaraoglou

Χ.Π.

«Ορκίζομαι» παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Καράογλου στα Γιαννιτσά

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου