Tuesday, 23 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ουρά… 10.000 ατόμων για δίπλωμα οδήγησης στην Κεντρική Μακεδονία

Τεράστια είναι η λίστα των υποψήφιων οδηγών που αναμένουν να υποβληθούν σε εξετάσεις στην Κεντρική Μακεδονία

λόγω του «παγώματος» ελέω πανδημίας αλλά των καθυστερήσεων του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, πάνω από 10.000 είναι οι υποψήφιοι που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Κεντρικής Μακεδονίας Στάθη Αβραμίδη.
«Οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών σταμάτησαν στις 2 Νοεμβρίου 2020, και εκτιμάται ότι περίπου 10.000 υποψήφιοι οδηγοί αναμένεται να εξεταστούν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σαφώς, οι ιδιοκτήτες των σχολών οδηγών κάνουν παράπονα που είναι κλειστοί, καθώς θα υπάρχουν προβλήματα στην επαναλειτουργία τους» δηλώνει στη «ΜτΚ» ο κ. Αβραμίδης. Ο αντιπεριφερειάρχης δεν αποκλείει μάλιστα τις πρώτες εβδομάδες πολλές σχολές οδηγών να μην προχωρήσουν σε νέες εγγραφές μαθητών. «Εκτιμάται πως όταν θα αρχίσουν ξανά οι εξετάσεις θα υπάρχει μία καθυστέρηση περίπου 15 ημερών. Οι εξετάσεις θα συνεχίσουν να γίνονται με τον ίδιο τρόπο και δεν προβλέπεται κάποια διαφοροποίηση, εκτός και εάν υπάρξει έκτακτη νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο».
Ο αριθμός των υποψηφίων συσσωρεύτηκε από το 2018, όταν ο κλάδος προχώρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω του νέου συστήματος εξετάσεων που ήθελε να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Υπήρχαν καθυστερήσεις τότε επειδή ήθελαν να αλλάξουν το σύστημα εξέτασης, όμως επειδή δεν ήταν έτοιμοι προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα και είχαμε φτάσει στο σημείο να μη γίνονται εξετάσεις. Προσωρινά η κυβέρνησης της ΝΔ σταμάτησε αυτές τις αλλαγές, ώστε να υλοποιηθούν όταν όλα θα είναι οργανωμένα για το επόμενο βήμα» αναφέρει ο κ. Αβραμίδης.
Ωστόσο, καθυστερήσεις λόγω κορονοϊού… υπήρχαν το τελευταίο διάστημα και στην παράδοση διπλωμάτων από τις υπηρεσίες. Όμως, η διαδικασία της διανομής άρχισε πρόσφατα με ραντεβού για την αποφυγή συνωστισμού. «Η παράδοση των διπλωμάτων που εκκρεμούσαν γίνεται κανονικά κατόπιν ραντεβού και μάλιστα παρατηρείται το φαινόμενο, πολλές φορές οι πολίτες να μην προσέρχονται στα καθορισμένα ραντεβού για την παραλαβή τους» σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης… διαβάστε τη συνέχεια στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου