Wednesday, 24 April, 2024

Ο “Αγάπη μόνο” έπιασε τον σταυρό στην Έδεσσα (video)

Σήμερα Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία κατοίκων της Έδεσσας εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια με τον αγιασμό των υδάτων.
Το πρωί, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εξήγησε ότι ο Κύριος βαπτίσθηκε στον Ιορδάνη, προκειμένου να να τηρήσει τον νόμο της Παλαιάς Διαθήκης ως άνθρωπος, για να αποκαλυφθεί στον κόσμο ως Μεσσίας, για να φανερωθεί το μυστήριο της Αγ. Τριάδος και για να αγιάσει τα ύδατα αλλά και για να δώσει σε όλους τους πιστούς τύπο και παράδειγμα προσευχής. Προέτρεψε δε να εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο της ζωής μας προσευχόμενοι σε κάθε περίσταση.


Μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στον ιερό Καθεδρικό ναό ο Σεβασμιώτατος επικεφαλής ιεράς πομπής του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχόντων και του λαού πορεύθηκε κατά το έθος στην περιοχή Κιουπρί, όπου ανέμεναν οι ιερείς και οι πιστοί όλων των ενοριών της πόλεως, και τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων.


Δέκα ήταν οι άντρες που έπεσαν μέσα στο νερό, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.


Ο Τάσος Ποτσέπης «Ο Αγάπη μόνο» για δεύτερη φορά έπιασε τον σταυρό και εύχεται σε όλους χαρά, αγάπη, ευλογία! Στους γενναίους κολυμβητές, που έπεσαν στο νερό για τον Σταυρό, ο Σεβασμιώτατος έδωσε αναμνηστικούς σταυρούς.
Δείτε το βίντεο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου