Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Ανδρέας Γεραντίδης, πατέρας του 8χρονου Αϊνστάιν από το Αρσένι Πέλλας μιλά στη “ΜτΚ”

Ο Ανδρέας Γεραντίδης, πατέρας του χαρισματικού Τάσου, ο οποίος πλέον βρίσκεται στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, μιλά στη «ΜτΚ» 

Η έμφυτη κλίση στους μαθηματικούς υπολογισμούς και την ταχύτατη διαχείριση των μαθηματικών προβλημάτων που καλείται να λύσει έχει εκπλήξει Έλληνες εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους. Τώρα, ο 8χρονος Τάσος Γεραντίδης από το Αρσένι Πέλλας αποδεικνύει περίτρανα και στους Γερμανούς δασκάλους ότι το πολύτιμο χάρισμα του, η ευφυΐα του, είναι ο δρόμος για μια επιτυχημένη πορεία ζωής.
Χωρίς να χάνει την παιδικότητά του ο μικρός Αϊνστάιν, όπως έχει χαρακτηριστεί μετά και την απόδοσή του σε τεστ IQ 148,5 στα 150, «σπάει τα κοντέρ» των μαθηματικών προβλημάτων και σε σχολείο της Νυρεμβέργης όπου φοιτά από τον Φεβρουάριο, λύνοντας ασκήσεις μεγαλύτερων τάξεων μέσα σε λίγες ώρες!
Με υπερηφάνεια αλλά και ταπεινότητα, ο πατέρας του Τάσου, Ανδρέας Γεραντίδης μίλησε στη «ΜτΚ» για το μοναδικό χάρισμα του γιου του, τις ευκαιρίες που δίνονται στον 8χρονο και την 12χρονη κόρη τους, αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια που επέλεξε να μείνει άρτια και δεμένη, μακριά από φίλους, συγγενείς και από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Πέλλα.
«Με βάση το τεστ IQ που είχε κάνει οι εκπαιδευτικοί στη Γερμανία του έδωσαν βιβλία τρεις τάξεις επάνω από αυτή που είναι στα μαθηματικά. Τώρα μένει να μάθει την γλώσσα για να τον εντάξουν σε τμήμα ανάλογα με την πρόοδό του. Μάλιστα ο Τάσος κάθισε και έλυσε όλο το βιβλίο μέσα σε λίγες μέρες. Πολλαπλασιασμοί και διαιρέσεις είναι εύκολα για εκείνον, μια και ο Τάσος έχει μπει σε πιο σύνθετα προβλήματα. Κάνει πολλαπλασιασμούς τετραψήφιο με διψήφιο αριθμό και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το έχει απαντήσει. Παίζει τα μαθηματικά στα δάχτυλά του. Του αρέσουν πολύ, όλη του η ζωή είναι τα μαθηματικά όμως κατά τα άλλα πρόκειται για ένα φυσιολογικό παιδί» συνοψίζει τα χαρακτηριστικά του γιου του ο Ανδρέας Γεραντίδης.
«Έμαθε να παίζει μόνος του σκάκι μέσα σε δύο μέρες»
Όλο το διάστημα της καραντίνας στην Νυρεμβέργη τόσο ο Τάσος όσο και η 12χρονη κόρη της οικογένειας Γεραντίδη διάβαζαν συνεχώς και ακολουθούσαν το πρόγραμμα των δασκάλων μέσα από τις ασκήσεις που τους έστελναν. Οι ελεύθερες ώρες του μαθητή πέρασαν μέσα από δημιουργικό παιχνίδι, με τον 8χρονο να μαθαίνει να παίζει σκάκι μέσα σε δύο μέρες και τους διαδικτυακούς του αντιπάλους να είναι πλέον μεγαλύτερης σχολικής ηλικίας!
διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου