Thursday, 28 March, 2024

Ο δήμαρχος Έδεσσας σε αργία και οι ψευδείς ειδήσεις: «Δεν σκότωσα άνθρωπο»!

Ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου με ανάρτηση – απάντηση για την αργία στην οποία τέθηκε, αναφέρεται σε όσους «βρήκαν ευκαιρία να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις

σε ότι αφορά στην αιτιολογία για την οποία τέθηκα σε αργία, … μόνο ότι σκότωσα άνθρωπο δεν είπαν οι μικρόψυχοι».

Διαβάστε την απάντηση του δημάρχου από το προφίλ του στο fb:

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

θέλω να σας ενημερώσω επίσημα, διότι ακούγονται διάφορα και από διάφορους, ότι βρίσκομαι σε αργία μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Δυστυχώς, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις σε ότι αφορά στην αιτιολογία για την οποία τέθηκα σε αργία, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι η αργία μου έχει την μικρότερη δυνατή διάρκεια, άρα αντιστοιχεί σε κάποιο “δημαρχιακό παράπτωμα” που δεν έχει μεγάλη σημασία. Έτσι λοιπόν, ακούστηκαν διάφορα για τον λόγο για τον οποίο τέθηκα σε αργία και μόνο ότι σκότωσα άνθρωπο δεν είπαν οι μικρόψυχοι που ήθελαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά ή μικροπολιτικά αυτό το γεγονός! Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους αυτούς είναι ότι ο κόσμος τιμωρεί τους επαγγελματίες ψεύτες και δεν έχει σε εκτίμηση τους διασπορείς ψευδών ειδήσεων.

Η αλήθεια είναι ότι τέθηκα σε αργία επειδή δεν έδωσα εντολή να σφραγιστεί κατάστημα που το είχε γράψει η αστυνομία για την ένταση της μουσικής. Πρόκειται για μία παλιά υπόθεση, που αφορά την προηγούμενη θητεία μου και απλώς έτυχε να εκδικαστεί τώρα. Αφορά στην περίοδο που είχε καταργηθεί η δημοτική αστυνομία και υπήρχε μία διοικητική αναστάτωση με τις αρμοδιότητες.

Φυσικά, μπορούσα να κάνω έφεση και να “κερδίσω πολιτικό χρόνο” όπως συνηθίζεται, αλλά προτίμησα να αντιμετωπίσω άμεσα το θέμα χωρίς να παίξω πολιτικά παιχνιδάκια, διότι αφενός σέβομαι τους νόμους και τους θεσμούς και αφετέρου έχω μάθει στην ζωή και την πολιτική να αντιμετωπίζω σταράτα και με θάρρος τα όποια ζητήματα προκύπτουν. Θα μπορούσα να υπεκφύγω της ποινής επειδή είχα εκχωρήσει την αρμοδιότητα σε εντεταλμένη σύμβουλο, αλλά έχω το πολιτικό θάρρος και αναλαμβάνω την ευθύνη!

Επιπρόσθετα, θέλω να τονίσω ότι δεν ντρέπομαι για αυτή μου την “ποινή”. Αντίθετα, είμαι περήφανος διότι πάντα πολιτεύτηκα, πολιτεύομαι και θα πολιτεύομαι με βάση την αξιοπρέπεια και τις πολιτικές μου αξίες. Προτίμησα να τεθώ σε αργία παρά να κλείσω καταστήματα, γιατί θέλω να δημιουργείται απασχόληση και θέσεις εργασίας! Δεν κρίνω το νόμο, αλλά στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που ζούμε κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει το μεροκάματό του και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό!

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου