Friday, 29 March, 2024

Ο Δήμος Σκύδρας συγκεντρώνει είδη για τις πυρόπληκτες περιοχές

Εδώ και αρκετές ημέρες πολλές περιοχές της χώρας μας υφίστανται τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών. Παρακολουθούμε με δέος τις τεράστιες φωτιές να εξαπλώνονται και να ισοπεδώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε παρά να εξάρουμε τις ακάματες προσπάθειες των φορέων και των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας (πυροσβεστική, αστυνομία, στρατός αεροπορία, ναυτικό, τοπική αυτοδιοίκηση, νοσοκομεία κ.ά), των εθελοντών, των ξένων κρατικών αποστολών και των κατοίκων των πληττόμενων περιοχών που συνεργάζονται και πασχίζουν καθημερινά με ό,τι μέσα διαθέτουν και με κίνδυνο της ζωής τους για να προστατεύσουν και να σώσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, υποδομές, το φυσικό και ζωικό οικοσύστημα.
Είναι κι αυτοί πλέον οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Δεν αρκούν όμως αυτά. Χρειάζεται έμπρακτα να δείξουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας, όπως άλλωστε πράττουμε σε περιπτώσεις που δοκιμάζονται οι συμπολίτες και οι συνάνθρωποί μας.
Βεβαίως οι ανάγκες είναι πολλές, ωστόσο μπορούμε κι εμείς να συμβάλλουμε ώστε να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες συνέπειας της πύρινης λαίλαπας.
Ήδη, ο Δήμος Σκύδρας επικοινώνησε με Δήμους όπου οι φωτιές συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Μέσω, λοιπόν, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής ξεκινά η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ώστε να αποσταλούν για την υποστήριξη κι ανακούφιση των πληγέντων. Τα είδη αυτά είναι κυρίως: τρόφιμα μεγάλης διάρκειας, νερό, βρεφικά, καθαρισμού-υγιεινής, χαρτικά, φαρμακευτικά (παυσίπονα, αλοιφές εγκαυμάτων, γάζες) κ.ά.
Η συγκέντρωση των τροφίμων ξεκινά από την Πέμπτη 12 Αυγούστου μέχρι και την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 (πλην Σαββατοκύριακου), από τις 09:00 έως τις 13:00, στα εξής σημεία;
Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας
Κοινότητα Καλής (Κτίριο Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Ιωάννα Βέργου τηλ.:6980414242 και στα στελέχη του Δήμου Εύχαρη Γραμματοπούλου τηλ. 2381351876 και Δημήτρη Αλεξανδρίδη τηλ. 2381351802.
Ας στηρίξουμε, για μια ακόμη φορά, με ό,τι μπορεί ο καθένας μας, την ελπίδα, την αισιοδοξία και τον αγώνα των συνανθρώπων μας να ξαναφτιάξουν και να ξαναδημιουργήσουν, στο μέτρο του δυνατού, τη ζωή τους!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου