Wednesday, 17 April, 2024

Ο Δήμος Σκύδρας υλοποιεί το έργο της αναβάθμισης της οδού Χαρωνίτου

Ο Δήμος Σκύδρας ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 υπογράφηκε η σύμβαση (αρ. ΚΗΔΜΣ 23SYMV0124742752023-04-10)

και ξεκινά η υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση οδού Χαρωνίτου δήμου Σκύδρας».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 400.000,00€. Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών και η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 8 μήνες.                    

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε τα εξής:

«Μια ακόμη προγραμματική εξαγγελία και δέσμευσή μας, το έργο της αναβάθμισης της οδού Χαρωνίτου, μπαίνει στη φάση της εφαρμογής, γίνεται  πράξη. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αφού η συγκεκριμένη οδός είναι μια από τις κεντρικές αρτηρίες της έδρας του Δήμου μας, της Σκύδρας, είναι παράλληλη με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και τη σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα της που διέρχεται μέσα από τον αστικό ιστό.

Με το έργο αυτό η οδός Χαρωνίτου, που αποτελεί ταυτόχρονα είσοδο κι έξοδο της πόλης, αλλάζει ριζικά όψη με ασφαλτόστρωση, ανακατασκευή πεζοδρομίων, τοποθέτηση φωτιστικών και διαμόρφωση πράσινου.

Το έργο με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει τον περιβάλλοντα χώρο, την οικιστική, εμπορική, αισθητική κι οικολογική εικόνα της ευρύτερης περιοχής, όπως επίσης θα βελτιώσει την κυκλοφοριακή ροή και ασφάλεια. Ένα έργο που εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό ανάδειξης του αστικού χώρου και βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες και μέχρι την περάτωση του έργου ζητώ την κατανόηση των πολιτών, των επαγγελματιών και επισκεπτών της περιοχής.

Για σχετικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σκύδρας: υπεύθυνη επικοινωνίας Μαρία Χαλκοπούλου, τηλ. 238351863.

Ως Δημοτική Αρχή σχεδιάζουμε, δεσμευόμαστε, διεκδικούμε, υλοποιούμε και μαζί συνεχίζουμε»!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου