Thursday, 28 March, 2024

Ο Διονύσης Σταμενίτης στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών και Καρκινοπαθών Έδεσσας

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, τιμώντας τη Διεθνή ημέρα εθελοντισμού, ο Σύλλογος φίλων νοσοκομείου Γιαννιτσών, διοργάνωσε εκδήλωση σε κεντρικό καφέ της πόλης.

Ο βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης παρέστη στην εκδήλωση, στηρίζοντας τον Σύλλογο, που όπως ανέφερε: «Αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα με σκοπό τη στήριξη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και έχει κερδίσει την υποστήριξη των πολιτών της περιοχής μας, την οποία μετατρέπει σε δωρεές ιατρικού και παραϊατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Πολλά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο Μ. Λαγομάτη και το ΔΣ του Συλλόγου για το έργο και την προσφορά τους». 

Νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας, ο βουλευτής τίμησε την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας στον χώρο του κέντρου Καταρρακτών. Η μέρα ήταν αφιερωμένη στους εθελοντές που στέκονται δίπλα στις ανάγκες του συλλόγου και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Στην εκδήλωση, ο κ. Σταμενίτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη και το ΔΣ για θέματα που τους απασχολούν και να ενημερωθεί για το πολύ ουσιαστικό και πλούσιο έργο τους.Στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα της πρόληψης και της ενημέρωσης. Ήδη το Πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά” προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες μεταξύ των 50 και 69 ετών, έχοντας εντοπίσει πάνω 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας, ενώ αναμένονται τον επόμενο μήνα τα προγράμματα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τόνισε επίσης, ότι στην προσπάθεια ενημέρωσης των συμπολιτών μας, η συμβολή των συλλόγων καρκινοπαθών είναι πολύτιμη: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί μέσα από τη δράση τους και το δικό τους παράδειγμα, αυτό των ανθρώπων που έχουν δώσει τη μάχη και την έχουν κερδίσει ή συνεχίζουν να μάχονται, ευαισθητοποιούν την κοινωνία και κινητοποιούν την Πολιτεία» σημείωσε ο βουλευτής.

Η Πρόεδρος κα Τριγωνάκη αναφέρθηκε στα προβλήματα των πασχόντων καρκινοπαθών, αλλά και των Ατόμων με αναπηρία γενικότερα. Το χορευτικό τμήμα παρουσίασε χορούς της Μικρασίας για να τιμήσει τη μνήμη των 100 χρόνων από την καταστροφή. Σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με την παρέα των εθελοντών μουσικών Φίλων του συλλόγου μας. Σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε “πάντα να ανταμώνουμε”!

Φωτογραφίες Έδεσσα: Δημήτρης Ευθυμιάδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου