Tuesday, 23 April, 2024

Ο Κρυαβρυσιώτης υποψήφιος διδάκτορας στο ΑΠΘ, Αλέξανδρος Σαχινίδης στην Ιταλία για ερευνητική ιατρική

Ο Ιατρός Αλέξανδρος Σαχινίδης στο πλαίσιο της ειδικότητας του, της Ειδικής Παθολογίας στη Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”

μεταβαίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην πόλη Παλέρμο της Ιταλίας και ειδικότερα στο τμήμα Καρδιομεταβολικού κινδύνου.

Επικεφαλής στο συγκεκριμένο ερευνητικό τμήμα είναι ο παγκοσμίου φήμης Αναπληρωτής Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας, Manfredi Rizzo, ο οποίος παράλληλα είναι και συνεργάτης Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το εν λόγω ερευνητικό τμήμα ασχολείται με θέματα δυσλιπιδαιμίας, σακχαρώδους διαβήτη και θέματα που αφορούν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο με πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Ο Αλέξανδρος Σαχινίδης, κατέχοντας το πτυχίο Βιολογίας και Ιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχοντας ολοκληρώσει δύο προγράμματα Μεταπτυχιακών σπουδών, αυτό της “Ιατρικής Ερευνητικής Μεθοδολογίας” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και της “Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας-Διατροφής” με κατεύθυνση Κλινική Διατροφή στο Χαροκόπειο Πανεπίστημιο Αθηνών, είναι σήμερα Υποψήφιος Διδάκτορας στο ΑΠΘ με θέμα που αφορά τη λιπώδη διήθηση ήπατος ως παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου και την επίδραση κάποιων φαρμάκων σε αυτήν, καθώς και στην αρτηριακή πίεση και το μεταβολισμό της γλυκόζης.

Η μετάβαση του στο συγκεκριμένο τμήμα ως Ερευνητή Ιατρού, θα του δώσει την ευκαιρία να ασχοληθεί πιο εξειδικευμένα με θέματα Σακχαρώδη Διαβήτη και Δυσλιπιδαιμίας, που αποτελούν πεδία αιχμής σήμερα για τους ειδικούς Παθολόγους και όχι μόνο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου