Saturday, 20 April, 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πέλλα – Ποιους θα συναντήσει

Στην Πέλλα θα μεταβεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σάββατο, προκειμένου να επισκεφθεί τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, Μπ. Αποστολίδης εκφράζει τη δυσπιστία του στο grtimes.gr
Μεταξύ άλλων, εξετάζεται το ζήτημα για το πώς θα έρθουν σε επαφή τα σωματεία των εργαζομένων με τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με τα όσα λέει ο κ. Αποστολίδης στο GRTimes.gr. Οι εργαζόμενοι, έχουν μία σειρά από αιτήματα τα οποία επιθυμούν να θέσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο σε περίπτωση που οι προσπάθειες επαφής αποβούν άκαρπες, οι εργαζόμενοι ενδέχεται να προβούν σε συμβολική κινητοποίηση στο προαύλιο των νοσοκομείων.
«Έχουμε όλη την καλή διάθεση να έρθουμε σε επαφή με τον Πρωθυπουργό. Είμαστε όμως δύσπιστοι για το κατά πόσο θα μας δεχτεί, διότι ο κ. Κοντοζαμάνης, στην επίσκεψή του δε ζήτησε να μας συναντήσει. Πέρασε σαν αστραπή και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε με γιατρούς και νοσηλευτές. Με εμάς δε συναντήθηκε ποτέ», καταγγέλλει ο κ. Αποστολίδης.
Σε περίπτωση που καταστεί εφικτή η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, οι εκπρόσωποι των γιατρών και των νοσηλευτών πρόκειται να καταθέσουν μία σειρά από αιτήματα τα οποία αφορούν στις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, στην ανάπτυξη ελλιπών κλινικών, στις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και γενικότερα, πρόκειται να κάνουν αυστηρή έκκληση στην κυβέρνηση για γενναία χρηματοδότηση στην υγεία.
«Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών έχει έναν αξονικό τομογράφο χωρίς προσωπικό και δανείζεται ακτινολόγους απ’ το ακτινολογικό. Υπάρχουν συμβασιούχοι γιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι καλύπτουν βασικές ανάγκες των νοσοκομείων. Πρέπει να μονιμοποιηθούν. Ακόμη πρέπει να αναπτυχθούν κλινικές. Δε γίνεται να μην έχουμε παιδοχειρουργική και να τρέχουν οι γονείς στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη η οφθαλμολογική κλινική, η κλινική ΩΡΛ και η ουρολογική χρειάζονται ανάπτυξη διότι δημιουργούνται τεράστιες λίστες αναμονής και αναγκάζονται οι ασθενείς να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για την περίθαλψή τους», τονίζει χαρακτηριστικά.
«Επικοινωνιακή πολιτική η επίσκεψη Μητσοτάκη-Θεωρούν την υγεία περιττό έξοδο που πρέπει να περικοπεί»
Ο κ. Αποστολίδης εκτιμά ότι αυτό που έκανε τον Πρωθυπουργό να σπεύσει να επισκεφθεί τα νοσοκομεία της Πέλλας είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν στην επικαιρότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την πίεση που άσκησαν τα σωματεία.
«Η πίεση δημιουργεί στην κυβέρνηση την ανάγκη να δει πως θα διαχειριστεί το πρόβλημα. Όμως δε βλέπουμε ειλικρινές ενδιαφέρον, πράγμα που αποφαίνεται και από τη μείωση των δαπανών κατά 600 εκατ. ευρώ για την υγεία στον νέο προϋπολογισμό. Δε γίνεται να αντιμετωπίζουν την υγεία ως περιττό έξοδο που πρέπει να περικοπεί, ειδικά όταν οι ανάγκες είναι τόσο αυξημένες. Εκτιμώ ότι η επίσκεψή του είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα. Έρχεται για να δημιουργήσει εντυπώσεις», αναφέρει σχετικά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου