Thursday, 28 March, 2024

Ο κόσμος περιμένει λεφτά και η Επιστρεπτέα πάει σε κόμματα και ΔΕΥΑ!

Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη τους στον έκτο κύκλο

της επιστρεπτέας προκαταβολής μέσω της οποίας θα διατεθούν ενισχύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Αυτό προβλέπει η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης που ανοίγει τον δρόμο για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις. Το ποσό της ενίσχυσης θα κυμαίνεται από 500 ευρώ έως και 50.000 ευρώ ανά περίπτωση. Σοβαρό ποσό, αν σκεφτεί κανείς ότι με 500 ευρώ καλύπτεται μετά βίας η ασφάλεια του ΕΦΚΑ και ένας λογαριασμός τηλεφώνου, μηνιαία! Και φτάνουμε στον 5ο μήνα…  Νοέμβριο και Δεκέμβριο όσοι πληρώθηκαν-οι περισσότεροι μόνο του Νοεμβρίου, καθώς για τον Δεκέμβριο έπρεπε να είναι “νεκρή” (μηδενική) η επιχείρηση το τελευταίο τετράμηνο του 2020, άσχετα αν τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ήταν ανοιχτή… και τώρα πάμε για πληρωμή μέσα Μαρτίου του Γενάρη! Και αν… γιατί; Για να ζήσει και να καλύψει έξοδα. Δεν του κάνει κανείς χάρη που τον καταστρέφει και του κλεισε με το έτσι θέλω την επιχείρηση. Ποιος νοιάστηκε για τι; Για την υγεία μας; Για τον κορονοϊό; Για τη φτωχοποίηση των μικρομεσαίων σίγουρα.
Το… κουφό είναι ότι μέσα στις επιχειρήσεις που “έχουν πληγεί οικονομικά” λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού εντάσσονται και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και οι Οργανισμοί Λιμένων. Από που κι ως που; Για να δίνονται στις επιχειρήσεις των δήμων που τρώνε και από τους δήμους και από τα λεφτά του κοσμάκη και του κράτους, λόγω… ζημίας; Και έρχονται τελευταίες και καταϊδρωμένες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι εντός είναι και όσες είναι σε αδράνεια από την 1η Ιουλίου του 2019 και μετά, και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που αποτελούν αμιγώς δημοτικές, διαδημοτικές, διακοινοτικές, διανομαρχιακές, κοινοτικές και νομαρχιακές επιχειρήσεις, δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, δημοτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ενώσεις προσώπων διαχείρισης κτιρίων, επιτροπές εράνων, ευρωπαϊκοί όμιλοι οικονομικού σκοπού, κοινοπραξίες, διεθνείς οργανισμοί και πολιτικά κόμματα.
Κριτήριο είναι επίσης οι επιχειρήσεις της προηγούμενης να μην ήταν προβληματικές να μην υπάγονται σε συλλογική πτωχευτική διαδικασία…
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» τα κατωτέρω στοιχεία για τους μήνες Ιανουάριο έως και Δεκέμβριο 2020, καθώς και τον Ιανουάριο 2021:
α) Επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ διακριτά για κάθε μήνα.
β) Επιχειρήσεις μη υποκείμενες σε ΦΠΑ, απαλλασσόμενες και ειδικών καθεστώτων ΦΠΑ, συμπληρώνουν: τα ακαθάριστα έσοδα διακριτά για κάθε μήνα, το σύνολο των ακαθαρίστων εσόδων του φορολογικού έτους 2019 και το σύνολο των εξόδων του φορολογικού έτους 2019.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου