Friday, 19 April, 2024

Ο Λάκης Βασιλειάδης στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας και των Αστυνομικών Υπαλλήλων

Ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης παραβρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 28 Σεπτεμβρίου 2019, σε εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, με αφορμή τα 50 χρόνια λειτουργίας του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς τιμή των τριών Ιερών Εικόνων του Ποντιακού Ελληνισμού, της Παναγίας Σουμελά, του Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα. Η σειρά εκδηλώσεων του Συλλόγου αποτελεί Μνήμη των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού ελληνισμού.


Όπως δήλωσε σχετικά ο βουλευτής: “Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την ομιλία του Θεολόγου – Δρ. Νεότερης Ιστορίας, Επιστημονικού Συνεργάτη Έδρας Ποντιακών Σπουδών Α.Π.Θ., Θεοδόσιου Κυριακίδη με θέμα: «Ποντιακός Ελληνισμός και Εκκλησία: Διαχρονική συνοδοιπορία από τον αποικισμό μέχρι τη Γενοκτονία».


Είναι αλήθεια ότι η Ορθοδοξία αποτελεί βασικό πυλώνα του ελληνικού πολιτισμού, πριν ακόμα από τη σύσταση του Νεότερου Ελληνικού Κράτους. Ειδικότερα στην περίπτωση του Ποντιακού Ελληνισμού, η Εκκλησία αποτέλεσε το μέσο εκείνο διατήρησης της συλλογικής μνήμης ενός λαού που ξεριζώθηκε με το χείριστο δυνατό τρόπο από τις πατρογονικές του εστίες. Είναι χρέος όλων μας, με σεβασμό και με φιλοσοφία όχι ρεβανσισμού αλλά δικαίωσης, να τιμήσουμε τη Μνήμη των θυμάτων, των νεκρών αλλά και των ζωντανών, της Γενοκτονίας των Ποντίων και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την αναγνώριση διεθνώς του εγκλήματος αυτού.
Συγχαίρω το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας, «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές για τη σκέψη και την οργάνωση της εκδήλωσης”.
Το πρωί της ίδιας μέρας, παραβρέθηκε σε ειδική τελετή που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πέλλας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, στην Έδεσσα, όπου βραβεύτηκαν τα παιδιά των στελεχών της Αστυνομίας που πέρασαν με τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Τσαβδαρίδης, στον εναρκτήριο λόγο του, τόνισε ότι η απόφαση αυτή δίνει και το συμβολικό ποσό των 150 ευρώ για τον καθένα (συνολικά βραβεύτηκαν 25 παιδιά), με το μήνυμα ότι” αξίζει να κυνηγάς το όνειρο σου κάθε στιγμή”
Ακόμα συνεχάρη τα ίδια τα παιδιά, αλλά και τους γονείς, για αυτή την επιτυχία και υποσχέθηκε ότι από τη νέα χρονιά, το ποσό αυτό θα είναι μεγαλύτερο για τη ον καθένα!!
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται κάτι τέτοιο, γεγονός που σηματοδοτεί την ανάπτυξη παρόμοιων δράσεων σε κοινωνικό επίπεδο.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πελλας, ήδη δίνει στις οικογένειες Αστυνομικών που αποκτούν παιδί, το ποσό των 300 ευρώ.
Ο κ. Βασιλειάδης αναφερόμενος στην εκδήλωση, σημείωσε:
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά τα οποία είδαν τους κόπους ετών να μεταφράζονται σε επίτευξη των στόχων τους. Τους εύχομαι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και στη νέα, φοιτητική περίοδο της ζωής τους.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους γονείς για το σκληρό αγώνα τους να παρέχουν στα παιδιά τους τα εφόδια, αλλά και το απαραίτητα κλίμα ώστε αυτά να προσηλωθούν στη δύσκολη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, όπως και στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πέλλας για την πρωτοβουλία τους και την επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης.Καλή αρχή και πάντα επιτυχίες!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου