Friday, 29 March, 2024

Ο Σηφάκης επιμένει: «Τυπικά υπεγράφη για το νοσοκομείο Γιαννιτσών! Θα πάει στην Έδεσσα ο αξονικός»!

Η δήλωση του βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σηφάκη:

«Οι θεσμικοί παράγοντες των οργανισμών καλό είναι να είναι πιο προσεκτικοί όταν απευθύνονται στην κοινωνία, ειδικά όταν γνωρίζουν τις αποφάσεις του Αν. Υπουργού Υγείας και του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ καθώς και να σέβονται τον θεσμικό ρόλο των βουλευτών

Η πολιτική απόφαση είναι σαφής : Έρχονται αξονικοί τομογράφοι και στα δύο νοσοκομεία της Πέλλας. Ο αξονικός από τα αδιάθετα ποσά του Υπουργείου Υγείας  θα εγκατασταθεί στην Έδεσσα.

Το νοσοκομείο Γιαννιτσών θα προμηθευτεί αξονικό από το διασυνοριακό πρόγραμμα ΙΝΤΕRREG.

Η ανάγκη να μην χαθεί το ποσόν των 350.000,00 € (που αν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι 31/12/2016 θα επιστραφεί στο Υπουργείο Οικονομικών) επέβαλε να ληφθεί απόφαση από το ΔΣ του Νοσοκομείου Πέλλας για να αναληφθεί το ποσόν από το Νοσοκομείο Πέλλας σε έναν από τους λογαριασμούς του. Αμέσως μετά με ορθή επανάληψη της έγκρισης του Υπουργού θα μεταφερθεί στον λογαριασμό του Νοσοκομείου Έδεσσας.  Το INTERREG θα συνεχιστεί για την προμήθεια αξονικού από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στο οποίο είναι βέβαιο ότι θα εγκατασταθεί ταχύτερα ο αξονικός λόγω του ότι διαθέτει εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο προσωπικό. Η έγκριση του INTERREG αναμένεται ως το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Η όποια άκομψη προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας και των Υπουργικών αποφάσεων καθώς  και των αποφάσεων της 3ης ΥΠΕ μόνο εκθέτει τους εμπνευστές της που δημιουργούν χωρίς λόγο κλίμα ανησυχίας μόνο και μόνο γιατί δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις των υπουργών της κυβέρνησης μας για την ορθολογική κατανομή των πόρων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει την πολιτική βούληση της να ενισχύσει σημαντικά την δημόσια υγεία στην Πέλλα μακριά από τις λογικές εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων που ακολουθούσαν πιστά οι κυβερνήσεις του παρελθόντος».

Οπότε, τώρα το ζήτημα είναι να έχουμε πέρα από κόντρες μεταξύ βουλευτών και φορέων, κάτι πιο χειροπιαστό ως απάντηση. Την ίδια την ανακοίνωση του διαγωνισμού με το νέο έτος, ώστε να καταλάβουμε και μεις ως πολίτες που θα πάει τι και πότε. Όταν ο κ. Σηφάκης επιμένει για το νοσοκομείο της Έδεσσας υποτίθεται ότι πρέπει να έχει υπολογίσει και τις περαιτέρω ενέργειες, όπως τον χώρο που θα μπει ο αξονικός τομογράφος, την αδειοδότηση, κοκ.

Ο Σηφάκης επιμένει: «Τυπικά υπεγράφη για το νοσοκομείο Γιαννιτσών! Θα πάει στην Έδεσσα ο αξονικός»!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου