Friday, 29 March, 2024

Ο Σπήλιος Λιβανός στην Έδεσσα: Ενιαία επωνυμία “Πέλλα” στα αγροτικά προϊόντα του Νομού

Πάνω από 5 ώρες κράτησε η περιοδεία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, στον Νομό Πέλλας, στα πλαίσια περιοδείας που έκανε σε Πέλλα και Ημαθία.
Γύρω στις 8 το βράδυ έφτασε στην Έδεσσα και ειδικότερα στο κτίριο της ΠΕ Πέλλας, όπου τον υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε, παρόντες ήταν οι βουλευτές Διονύσης Σταμενίτης και Λάκης Βασιλειάδης, οι Δήμαρχοι Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο Αντιδήμαρχος επί Αγροτικών θεμάτων του Δήμου Σκύδρας κ. Πασχαλίδης, και ο Περιφερειακός σύμβουλος Άλκης Νουσηκύρου.
Από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης τέθηκαν διάφορα αιτήματα, που αφορούν τις περιοχές τους, με τον Δήμαρχο Έδεσσας ειδικότερα να θέτει το θέμα που αφορά την εκμετάλλευση του νερού προς όφελος των καλλιεργειών, κατασκευάζοντας αναβαθμίδες κατά μήκος ροής των υδάτων.
Αυτό όμως που πραγματικά αξίζει να τονιστεί, είναι δύο βασικά θέματα που τέθηκαν από τον κ. Τζαμτζή.
Καταρχήν, ο κ. Λιβανός, συμφώνησε να δοθεί μία ενιαία ονομασία σε όλα τα αγροτικά προϊόντα του Νομού, ως ονομασία προέλευσης, με την επωνυμία ” Πέλλα” που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά” είναι μια ισχυρή επωνυμία”
Παράλληλα ο κ. Τζαμτζής, ζήτησε από τον Υπουργό το ΚΕΓΕ,να περιέλθει στην ΠΕ Πέλλας, όπως και 100 στρέμματα έκτασης στην Αλμωπία.
Στην πρώτη περίπτωση, το ΚΕΓΕ θα αξιοποιηθεί ως κέντρο έρευνας για τις αγροτικές παραγωγές του Νομού, ενώ θα υπάρχει και ο λεγόμενος “κήπος” όπου θα καλλιεργούνται αντιπροσωπευτικά όλα τα αγροτικά προϊόντα της Πέλλας.
Στην Αριδαία δε, υπάρχει η πρόθεση για την καλλιέργεια της πιπεριάς και του “μπούκοβο”
Ακόμα στον υπουργό τέθηκε το θέμα της παράνομης πώλησης προϊόντων το καλοκαίρι” στέκια” αλλά και της καταπάτησης εκτάσεων.
Αμέσως μετά είδε εκπροσώπους Αγροτικών Συνεταιρισμών από Άρνισσα, Αριδαία και Σκύδρα, όπου του τέθηκαν διάφορα ζητήματα για τις αποζημιώσεις και τις εκτιμήσεις καθώς και για την ομαλή λειτουργία των οργανισμών που εποπτεύει το Υπουργείο.
Στο τέλος, προσφέρθηκε στον Υπουργό ένα καλάθι με αγροτικά προϊόντα της Πέλλας.
Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τις συσκέψεις, ενώ στην διάρκεια των συσκέψεων ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός, αλλά και ρεαλιστής, ακούγοντας τον καθένα και λέγοντας τι μπορεί να γίνει και τι όχι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου