Friday, 19 April, 2024

Ο Σύλλογος Εργαζομένων δ. Πέλλας για τη μονιμοποίηση στο «Βοήθεια στο Σπίτι»: Επιτέλους δικαιωμένοι

Τη Δευτέρα 8 Μαϊου 2023, πραγματοποιήθηκε μετά από παλινωδίες το αυτονόητο: ορκωμοσία των μόνιμων πλέον υπαλλήλων της δομής  «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΒΣΣ).

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι αφού αυτό αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα ότι οι δίκαιοι αγώνες δεν δίνονται μάταια.

Από το 1998 λειτουργεί αδιάλειπτα και στον Δήμο μας το πρόγραμμα ΒΣΣ με τους εργαζόμενους να τελούν σε εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια. Σε αυτό το διάστημα υπήρξαν προσπάθειες να περικοπούν δικαιούχοι και εργαζόμενοι. Υπήρξε αυτοοργάνωση των εργαζομένων στο ΒΣΣ με τον Σύλλογο μας να βρίσκεται στο πλευρό τους και να στηρίζει με απεργίες και κινητοποιήσεις τα κοινά μας αιτήματα.  Ήδη το 2011 σε ανακοίνωση του Συλλόγου μας αναφέραμε:

 “… οι εργαζόμενοι στο «βοήθεια στο σπίτι» αγωνιώντας για το μέλλον των προνοιακών δομών απέργησαν έχοντας την συμπαράσταση όλων των εργαζομένων του δήμου Πέλλας. Τα δίκαια αιτήματά τους αποτελούν αιτήματα όλων των εργαζομένων του Δήμου διότι η αλληλεγγύη είναι προαπαίτηση των αγώνων που έρχονται….

…Τα διογκούμενα κοινωνικά προβλήματα επιβάλλουν να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» σε αορίστου χρόνου, το προσωπικό να ενταχθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.  ώστε να διατηρηθούν οι παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες σε άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκες.”

*photo από κινητοποίηση του 2011

Ακολούθησε η αποφασιστική συμβολή των εργαζομένων στο ΒΣΣ στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας όπου αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας από το σύνολο της κοινωνίας. Μετά από διαρκείς μακροχρόνιους αγώνες, οι εργαζόμενοι στο ΒΣΣ και μέλη του Συλλόγου μας, κατάφεραν με επιμονή και ενότητα να αναγνωριστεί επίσημα η πραγματικότητα, το Βοήθεια Στο Σπίτι αποτελεί μια μόνιμη δημόσια δομή και πρέπει να λειτουργεί με μόνιμους υπαλλήλους.

Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας. Συνεχίζουμε…

Για το ΔΣ, ο Πρόεδρος Ελευθέριος Αβραμίδης

*κεντρική photo από κινητοποίηση 2013

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου