Friday, 29 March, 2024

Ο Χαρδαλιάς στην έδρα της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, στην Έδεσσα

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, επισκέψεις σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια

του Στρατού Ξηράς στις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τις έδρες της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΙΙ Μ/Κ ΜΠ) στην Έδεσσα, του 1ου Συντάγματος Πεζικού (1ου ΣΠ) και των Επιτηρητικών Φυλακίων (ΕΦ) «ΝΙΚΗΣ» και «ΛΑΙΜΟΥ» στη Φλώρινα και του ΕΦ «ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ» στην Καστοριά.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις τους για την ιστορία, την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους. Επίσης, περιηγήθηκε στους χώρους τους, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με στελέχη και οπλίτες θητείας, με την ευκαιρία των επικείμενων Αγίων Ημερών του Πάσχα.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της στενής αλλά και ουσιαστικής συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τις τοπικές κοινωνίες, πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με κατά τόπους Αρχές και Φορείς, και στην Έδεσσα, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτριο Γιάννου.

Τον Υφυπουργό, υποδέχτηκαν ο διοικητής του Γ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Σωτήρης Κωστάκογλου και ο Διοικητής της Μεραρχίας Υποστράτηγος Άρης Ηλιόπουλος.

Ακολούθησε συζήτηση των τριών για την ενημέρωση του Υφυπουργού, σε ότι αφορά τις ανάγκες που προκύπτουν και την αξιόμαχη ετοιμότητα της Μεραρχίας.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Έδεσσας είχε την ευκαιρία να του θέσει τα ζητήματα που αφορούν την παραχώρηση των δύο στρατοπέδων, όπως και την δέσμευση του κ. Χαρδαλιά για την λειτουργία πυροσβεστικού σταθμού στην Άρνισσα.

Αμέσως μετά, ο ΥΦΕΘΑ έφυγε για τη Φλώρινα.

Να σημειωθεί ότι πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη σε Μονάδες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και της Θεσσαλίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου