Wednesday, 24 April, 2024

Ο Χρήστος Δόντσος, ανέλαβε τα καθήκοντα του ως νέος διοικητής των Νοσοκομείων Πέλλας

Ορκίστηκε σήμερα και αμέσως ανέλαβε τα καθήκοντα του, ο νέος διοικητής των Νοσοκομείων του Νομού Πέλλας Χρήστος Δόντσος.

Είναι γεγονός πάντως, ότι η τοποθέτηση του, συμπίπτει με την υγειονομική κρίση που έχει ξεσπάσει, λόγω κορονοϊού, στο Νομό Πέλλας.
Ο κ. Δόντσος, λοιπόν, έχει να διαχειριστεί αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, προετοιμάζοντας τις υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας, ακόμα και για τα χειρότερα.
Και για είμαστε πιο σαφείς, κάποιοι από τον χώρο της υγείας, θα πρέπει να ευχαριστούν τον Θεό, που παρά τα πολλά θετικά κρούσματα, δεν υπάρχει έξαρση με σοβαρά συμπτώματα, ειδάλλως το σύστημα θα κατέρρεε!
Για παράδειγμα, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με πολλές κλίνες, δεν υπάρχουν στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά.
Οι ασθενείς, που χρειάζονται διασωλήνωση, μεταφέρονται σε κέντρα αναφοράς και δεν παραμένουν στα τοπικά Νοσοκομεία.
Αν όμως, το σύστημα ‘μπουκώσει’ τότε τι θα γίνει;
Μην ξεχνάμε ότι από εδώ και στο εξής έρχεται και η εποχική γρίπη! Στο Νομό Πέλλας, δεν υπάρχει ένας Μοριακός αναλυτής, που να βγάζει τάχιστα αποτελέσματα.
Τα δύο Νοσοκομεία του Νομού, στερούνται του αναγκαίου προσωπικού και όλα αφήνονται στο φιλότιμο των υπαρχόντων.
Εκτός βέβαια από τον κορονοϊο, υπάρχουν και άλλα περιστατικά, που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα. Αυτή η λέξη, δηλαδή οι “ελλείψεις” είναι κάτι που ακούγεται εδώ και χρόνια.
Η υγεία έχει χτυπηθεί σφόδρα στη διάρκεια των μνημονίων.
Σήμερα, ένας καλός διοικητής το ενός Νοσοκομείου, δεν κρίνεται δυστυχώς, για την αποτελεσματικότητα του σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αλλά από το γεγονός “πόσο μικρό προϋπολογισμό θα συντάξει στην ετήσια λειτουργία του, καθώς η περίοδος των… παχέων αγελάδων έχει περάσει, μάλλον ανεπιστρεπτί!
Κατά τα άλλα καλή επιτυχία στο νέο διοικητή!

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου