Friday, 19 April, 2024

Ο Χ. Γιανναράς γέμισε το Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας

Η ημερίδα με θέμα «Κρίση και Παιδεία: ο ρόλος του Σχολείου» πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2016 με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή φιλοσοφίας και συγγραφέα Χρήστο Γιανναρά.

Η αίθουσα γέμισε τόσο που μέχρι και στον πίσω χώρο το κοινό στεκόταν όρθιο!

Τι είπε ο καθηγητής; Μεταξύ άλλων, το πώς έφτασε η χώρα μας μέχρι εδώ, πως το «επιτρέψαμε» και μεις σαν πολίτες. Καθώς εδώ και χρόνια μας ‘’έτρεφαν’’ με την καταναλωτική υστερία και οι δανειστές ήξεραν πολύ καλά, όταν δάνειζαν, ότι διακινδύνευαν έναν παρανοϊκό υπερδανεισμό – η δανειολήπτης χώρα ήταν αδύνατο, στον αιώνα τον άπαντα, να αποπληρώσει τέτοιο υπέρογκο χρέος.

skydra

skydra2

skydra3

Όπως ήξεραν και ότι, το μεγαλύτερο μέρος του πακτωλού των χρημάτων που δάνειζαν στην Ελλάδα θα επέστρεφε στις δικές τους Τράπεζες, ως προϊόν της καταλήστευσής τους (ωμής λωποδυσίας) από την «άρχουσα» στην Ελλάδα τάξη. Ήξεραν, ακόμα, ότι θα ήταν ευκολότατο να επιβάλουν στους σπιθαμιαίους κυβερνήτες της ελλαδικής μπανανίας συμφωνίες αποπληρωμής του εξωφρενικού χρέους («μνημόνια») που μόνο κάφροι θα τις αποδέχονταν – καθιστούσαν την Ελλάδα κράτος εθελούσια παραιτημένο από την ανεξαρτησία του, με ταπεινωτική, ακραίου εξευτελισμού επιτόπια επιτρόπευση υπουργείων και δημόσιων υπηρεσιών… Πολλά ακόμη και ενδιαφέροντα είπε ο κ. Γιανναράς που θα τα δούμε σε επόμενη ανάρτηση.

Ο Χ. Γιανναράς γέμισε το Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου