Thursday, 25 April, 2024

“Πάγια η αντίληψη μας πως πρέπει να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας” είπε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας από την Πέλλα

Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας επισκέφτηκε την Πέλλα συνοδευόμενος από τον βουλευτή Γιάννη Σηφάκη και τον υπεύθυνο του κόμματος στην Κεντρική Μακεδονία Κώστα Γκοντίνο.

Είχε συναντήσεις με φορείς, εκπροσώπους αγροτών και πολίτες. Στα Γιαννιτσά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων ενώ στη συνέχεια σε επαφές με αγρότες απηύθυνε έκκληση να επιστρέψουν στον διάλογο με την κυβέρνηση.

rigassyriza

«Είναι πάγια η αντίληψη μας πως πρέπει να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας, η πρωτογενής παραγωγή της χώρας. Οι αγρότες οφείλουν να προσέλθουν σε μια ειλικρινή κουβέντα με την κυβέρνηση» ανέφερε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κατά την παρουσία του στην Πέλλα και υπογράμμισε πως υπάρχει διαφορά στην παραγωγή και διακίνηση αγροτικών προϊόντων δηλαδή αδήλωτων συναλλαγών, εννοώντας πως αν δηλώνεται η παραγωγή και διακίνηση αγροτικών προϊόντων θα φέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία από τον διαφεύγοντα ΦΠΑ χωρίς να οδηγεί σε επιβάρυνση του αγρότη. Αυτό συμβαίνει γιατί μέσα από τα βιβλία που θα υπάρχουν θα καταγράφονται όλα τους τα έξοδα, θα λαμβάνεται υπόψιν η οικογενειακή εργασία και τελικά θα φαίνεται το πραγματικό τους εισόδημα. Ο αγρότης θα συμψηφίζει και θα κερδίζει τον αυξημένο ΦΠΑ 23% που πληρώνει για τα καλλιεργητικά εφόδια και τον οποίο χάνει τελείως σήμερα!
Ο Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε επίσης πως: «η στάση της ΠΑΣΕΓΕΣ που είχε αποδεχθεί την προηγούμενη, πολύ χειρότερη συμφωνία που είχε δρομολογηθεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τίθεται στην κρίση του κόσμου».
Για τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις στο ασφαλιστικό (όπου συναντήθηκε με φορείς, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος) ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αντικατοπτρίζουν την αγωνία του κόσμου και είναι σεβαστές.
Στην Έδεσσα συμμετείχε στη σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας και μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση που δεν έτυχε και μεγάλης προσέλευσης κόσμου, ίσως λόγω ελλειπούς ενημέρωσης ή όπως συζητήθηκε στη συνέχεια από στελέχη του κόμματος λάθος επιλογής τόπου.

“Πάγια η αντίληψη μας πως πρέπει να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας” είπε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας από την Πέλλα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου