Thursday, 25 April, 2024

Πέλλα: Στη ΓΗ του Μεγάλου Αλεξάνδρου η τελετή αφής φλόγας του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου (foto-vid)

Ολοκληρώθηκε η τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας, όπως και η λαμπαδηδρομία αθλητών

και μαθητών του Γυμνασίου της Πέλλας.

Το βωμό άναψε ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών Κωνσταντίνος Λεωνίδης και πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η αθλήτρια στίβου Πολυνίκη Εμμανουηλίδου.

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, εντυπωσίασε με το μουσικό πρόγραμμα, επιμελημένο από τη διευθύντρια Μάχη Κυπραίου, όπως και η Φιλαρμονική Γιαννιτσών με τον Εθνικό Ύμνο και τους ρυθμούς του Μακεδονία Ξακουστή μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο…

Η εκκίνηση του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος” δίνεται αύριο, Κυριακή 1 Απριλίου, με τη συμμετοχή δρομέων από όλο τον κόσμο. Η διαδρομή των 42.195μ, θα γίνει στην Πέλλα, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 8.00 π.μ.

Για άλλη μια χρονιά, ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, θα πλημμυρίσει τους δρόμους από την Πέλλα μέχρι τη Θεσσαλονίκη με περισσότερους από 21.000 δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, με σύνθημα «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε».

Συμβολικό αγώνα 1.000 μ. διοργανώνει ο δήμος Πέλλας αμέσως μετά την εκκίνηση του Μαραθωνίου για παιδιά και ενήλικες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης του μαραθωνίου στις 7.30πμ και αφού παρακολουθήσουν την εκκίνηση του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου, θα λάβουν θέση κάτω από την αψίδα για το δικό τους αγώνα. Στα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια και διπλώματα συμμετοχής.

*Το σύνολο του περιεχομένου είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής εργασίας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου