Friday, 19 April, 2024

«Πέντε χρόνια μετά και ο δήμος Πέλλας περιμένουμε να… νοικοκυρευτεί»!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας της 21-02-2017, έγινε ο απολογισμός – ισολογισμός του Δήμου του έτους 2015.

«Με μια ματιά και κάποιος που θα κοιτάξει μόνο το πλεόνασμα που εμφανίζει (ο ισολογισμός) θα αναφωνήσει ότι ο Δήμος Πέλλας βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Αν διαβάσει τα «ψιλά γράμματα», θα προβληματιστεί και αν διαβάσει την έκθεση των ορκωτών  λογιστών, θα διαπιστώσει ότι η κατάσταση του Δήμου είναι προβληματική. Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το πλεόνασμα των περίπου 190.000ευρώ που εμφανίζεται, η ορκωτή λογίστρια, σε ερώτηση δημ. συμβούλου (του Θέμη Αρνάκη) παραδέχτηκε ότι είναι πλασματικό. Και είναι πλασματικό γιατί υπάρχουν επισφαλείς απαιτήσεις, υπάρχουν καθυστερήσεις πληρωμών (ΙΚΑ κλπ) και γενικά υπάρχουν «γκρίζα» σημεία κατά τον έλεγχο τα οποία θα επιβαρύνουν τα έξοδα του Δήμου.

Η διοίκηση πανηγυρίζει, γιατί όπως είπε η αρμόδια αντιδήμαρχος οικονομικών, νοικοκύρεψαν τον Δήμο.

Πώς όμως νοικοκυρεύτηκε ο Δήμος;

Οι πρώην καποδιστριακοί Δήμοι, έχουν που ενοποιήθηκαν σε έναν (Δήμος Πέλλας) από το 2011, πέντε χρόνια γίνεται ο έλεγχος των ορκωτών, πέντε χρόνια υποδεικνύουν μέσα από τις εκθέσεις τους το τι πρέπει να κάνει ο Δήμος για να λειτουργεί καλύτερα, αλλά πέντε χρόνια δεν γίνεται τίποτε.  Βλέπουμε σε όλες τις εκθέσεις των ορκωτών όλα αυτά τα χρόνια να υποδεικνύουν με ποιο τρόπο θα μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος καλύτερα, αλλά δυστυχώς «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Ο Δήμος μας  τα τελευταία χρόνια, έλαβε και θα λάβει περίπου 15 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτά τα χρήματα δεν εισέρευσαν στα ταμεία από καλές δημόσιες σχέσεις. Υπάρχει ασφυκτικός έλεγχος από το Υπουργείο Οικονομικών τα μνημονιακά χρόνια, διαπιστώνουν ότι υπάρχουν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις και χορηγούν χρήματα σε Δήμους όλης της χώρας , τα οποία στη συνέχεια δίνονται στους προμηθευτές και καταλήγουν, βέβαια, στην πραγματική οικονομία.

Τέτοια χρήματα δόθηκαν και επί κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η συζήτηση, δεν πρέπει να γίνει για τους αριθμούς μόνο, η συζήτηση πρέπει να γίνει γενικά για το Δήμο. Τι έγινε για τον τουρισμό, όλα αυτά τα χρόνια; Τι έγινε για την αγροτική ανάπτυξη; Τι έγινε για την απλή καθημερινότητα;  Υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και τι μπορεί να κάνουμε για να πάμε το Δήμο μας λίγο ψηλότερα;

Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Καραμπατζάκης».

Για την ιστορία και τα πρακτικά, ο απολογισμός – ισολογισμός του Δήμου του έτους 2015 καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και πέρασε κατά πλειοψηφία.

Το βίντεο από την Ολυμπία Παπαδοπούλου της μείζονος αντιπολολίτευσης:

Το βίντεο από την τοποθέτηση του Π. Πετρίδη της ΑΝΑΣΑ:

 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου