Thursday, 25 April, 2024

“Πέρασαν και δεν ακούμπησαν” οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Τι λέει ο πρόεδρος του Εμπ. Συλλόγου Έδεσσας για την κατάργηση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις επανειλημμένες εισηγήσεις των ανθρώπων του Εμπορίου ( ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας)

προτίθεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, τροπολογία για την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, άλλωστε ζήτησαν οι φορείς του εμπορικού κόσμου, κατά την διαδικασία ακρόασης φορέων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με την ενσωμάτωση της Οδηγίας για την προστασία των καταναλωτών. Οι φορείς της αγοράς εκτίμησαν πάντως ότι το νομοσχέδιο κινείται σε θετική κατεύθυνση, που θα βοηθήσει στην ομαλότητα της αγοράς, καθώς αυτές οι ενδιάμεσες δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα στις καθιερωμένες εκπτώσεις.

“Πέρασαν και δεν ακούμπησαν”

Παράδειγμα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου, όπου σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας Νεκτάριο Ελμαλόγλου: “Αυξήθηκαν οι επισκέψεις στα καταστήματα, όχι όμως και ο τζίρος)”. Όσο ο κόσμος έχει να πληρώσει υποχρεώσεις και αυτές αυξάνονται, δεν τον σώζουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις… όταν έχεις χρήμα, ψωνίζεις…

“Βέβαια σε αυτή την χρονική συγκυρία θα πρέπει να λάβουμε στα υπόψιν και το κύμα της μεγάλης ακρίβειας που υπάρχει. Ένα άλλο θετικό στοιχείο, που προκύπτει από τις ανακοινώσεις, είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης, προτίθεται να καταργήσει και το όριο του 50% στις εκπτώσεις, για να μπορούν οι καταστηματάρχες να κάνουν προσφορές όλο το χρόνο”.

Άλλωστε, αυτό τόνισε και ο κ. Ελμαλόγλου, λέγοντας ότι “έτσι και αλλιώς, ένας επαγγελματίας της αγοράς, πρέπει να δουλεύει με προσφορές, για να επιζήσει τα τελευταία χρόνια”.

Σε ότι αφορά το μέλλον του κύριου «αιμοδότη» των τοπικών οικονομιών, ο πρόεδρος της Έδεσσας, ανέφερε: «Ζούμε για να ελπίζουμε»!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου