Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πέτσας: Εξετάζεται η μη πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε εξωτερικούς χώρους εστίασης

«Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θα χρειαστεί. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάρουμε κανένα άλλο μέτρο αν κάνουμε το απλό μέτρο: να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο», είπε.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπλέον περιορισμοί στους πολίτες που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους έναντι της Covid-19 άφησε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση μελετά σχέδια, ώστε να υπάρξει περαιτέρω ανάσχεση της διασποράς, χωρίς όμως να διαταραχθεί η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα της χώρας. Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την επιβολή επιπρόσθετων μέτρων έναντι όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, ο ίδιος τόνισε πως «στο τραπέζι βρίσκεται το ζήτημα της πρόσβασης των ανεμβολίαστων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ωστόσο οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν ως σώμα την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση». «Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θα χρειαστεί. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάρουμε κανένα άλλο μέτρο αν κάνουμε το απλό μέτρο: να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και τα πρόστιμα

Ερωτηθείς, εξάλλου, αν θα καταστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός από την ηλικία των 50 ετών, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε: «Είναι κάποια από τις επιλογές που συζητούνται στην επιτροπή, θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες και η κυβέρνηση θα αποφασίσει όταν φτάσει σχετική εισήγηση στα χέρια της».

Σε ό,τι αφορά την επιβολή προστίμων στους πολίτες άνω των 60 που δεν θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 15 Ιανουαρίου, ο κ. Πέτσας άφησε ένα παράθυρο παράτασης, λέγοντας ότι έως τότε «έχουμε μέρες» και «όταν φτάσουμε στην ημέρα εκείνη θα δούμε τι πρέπει να γίνει». Μάλιστα, είπε πως ότι η αύξηση του εμβολιασμού στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα είναι πολύ μεγάλη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ρυθμός αυτός θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου