Saturday, 20 April, 2024

Παλαίφυτο: Δρόμος καρμανιόλα ή δρόμος dragster;

Λίγο η πολύ όλοι μας έχουμε ακούσει αυτή τη φράση για πάρα πολλά επικίνδυνα σημεία για τους οδηγούς στην Ελλάδα, μιας και δεν είναι λίγες οι περιοχές που έχουν το πρόβλημα των “περίεργων δρόμων”.

Συγκεκριμένα, όμως σήμερα, θα αναφερθώ σε έναν δρόμο τον οποίο τον έχω ζήσει τόσα χρόνια, όσα υπάρχω και εγώ και δεν είναι και λίγα.

Παλαιότερα λοιπόν όταν έμενα εγώ στο χωριό μου, στο αγαπημένο μου Παλαίφυτο, ακριβώς έξω από το σπίτι μου υπήρχε όπως και συνεχίζει να υπάρχει ένας δρόμος , που για κάποιον ανεξήγητο λόγο  δίνει την αίσθηση σε όσους τυχαίνει να περάσουν ή και να περνάνε από εκεί τακτικά, πως είναι πίστα dragster με αποτέλεσμα κατά καιρούς να έχουν συμβεί αρκετά περιστατικά, από το να πατηθεί μία κότα μέχρι και ατυχήματα…!

Να σημειώσω πως ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Δημοτικό σχολείο  του χωριού, μπροστά από το γήπεδο, καθώς και έμπροσθεν της στάσης, η οποία λειτουργεί  καθαρά για τα σχολικά. Με λίγα λόγια λοιπόν αυτός ο δρόμος έχει να κάνει κυρίως με παιδιά και συχνή κίνηση οχημάτων, κομβικό σημείο που κρίνεται επικίνδυνο.

Τώρα θα μου πεις γιατί δεν μιλάτε στους αρμόδιους ;

Δεν είναι λίγες λοιπόν οι φορές, που κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής της ΤΚ, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό έχουν παιδιά,  έχουν έρθει σε επαφή με ανθρώπους του  δήμου και η μοναδική λύση που τους έδωσαν ήταν δύο πινακίδες! Του τύπου… τοποθετήστε τες και ο Θεός βοηθός! 

Δυο πινακίδες λοιπόν ήταν η λύση σε αυτό το μικρό, από ότι φαίνεται πρόβλημα για αυτούς… «Αρμόδια» δεν υπήρξα και πιθανόν δεν θα υπάρξω ποτέ, όμως σαν κάτοικος Παλαιφύτου και ιδιοκτήτης οικίας στον συγκεκριμένο δρόμο θέλω απλά να χτυπήσω το καμπανάκι στους πραγματικούς αρμόδιους. Λέγοντας χτυπήσω «καμπανάκι» δεν το εννοώ εκβιαστικά, το λέω σαν μάνα, σαν θεία, που βλέπω τα φορτηγά να περνάνε  τέρμα το λέω σαν άνθρωπος που βλέπει λίγο πιο μπροστά μιας και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου μέχρι σήμερα το πέρασα εκεί βλέποντας, ακούγοντας και πολλές φόρες υπήρξα μάρτυρας διάφορων περιστατικών.

Αν λοιπόν υπάρχει μία καλύτερη λύση, πέραν των δύο αυτών πινακίδων, καλό θα ήταν να γίνει άμεσα, μιας και όπως «προείπα» αυτή η κατάσταση χρονίζει… Τις δύο πινακίδες δεν τις βλέπουμε ούτε εμείς που τις τοποθετήσαμε, είναι σχεδόν ανύπαρκτες μπροστά όμως σε ένα μεγάλο και υπαρκτό πρόβλημα!

Σ.Ν.

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου