Friday, 19 April, 2024

Πανελλήνιες 2022: Ανέστης Τυφλόπουλος: Με διάβασμα, αλλά και μπουζούκι απέδειξε πως όλα είναι δυνατά!

Χαμόγελα και ενθουσιασμός μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις πανελλήνιες, με ικανοποίηση για το αποτέλεσμα που θα οδηγήσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τον Ανέστη Τυφλόπουλο

μαθητή του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών! Όπως δηλώνει στον “Λόγο της Πέλλας” παρά τις δυσκολίες της χρονιάς (πέρασε covid, έκανε εντατικές προπονήσεις για τα αγωνίσματα των ένστολων) και στα φετινά θέματα, στα Μαθηματικά, έγραψε 18,9, όπως και στη Χημεία «έπιασε» 19,4!

Κατάφερες να συγκεντρώσεις πολύ ικανοποιητικές βαθμολογίες και πετυχαίνεις να μπεις στις σχολές προτίμησης σου, σε μια δύσκολη χρονιά, με τον κορονοϊό…

«Πιστεύω πως κατάφερα να συγκεντρώσω υψηλές βαθμολογίες, όχι όμως σε όλα τα μαθήματα, όπως ίσως θα ήθελα…» μας λέει ο ίδιος.

Η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, διότι νόσησα από  κορονοϊό, αλλά και επειδή χρειαζόταν να κάνω ταυτόχρονα δύο πράγματα. Από την μια πλευρά έπρεπε να διαβάζω συνεχώς και από την άλλη πλευρά όλο τον χρόνο έπρεπε να πηγαίνω στίβο, διότι θα έδινα αγωνίσματα για τις στρατιωτικές σχολές και σχολές των σωμάτων ασφαλείας. Τις λίγες φορές που είχα ελεύθερο χρόνο ασχολούμουν  με τη μουσική. Παίζω ερασιτεχνικά μπουζούκι.  Την προσπάθεια μου αυτήν την στήριζαν πολύ οι γονείς και οι φίλοι μου.

Ποιες ήταν οι βαθμολογίες σου;

Οι βαθμολογίες μου είναι:

Μαθηματικά 18,9, Χημεία 19,4, Φυσική 17,9, Έκθεση 13,5

Περιμένοντας το μηχανογραφικό και τις βάσεις, ποιες είναι οι επιλογές σου;

Γενικά οι επιλογές μου είναι στρατιωτικές σχολές και σώματα ασφαλείας, με πρώτη επιλογή σχολή Ανθυποπυραγών.

Το μήνυμα σου στα παιδιά που δεν πέρασαν;

Στα παιδιά που δεν πέρασαν έχω να πω πως μπορεί να κουράστηκαν, να προσπάθησαν, να διάβασαν όλη τη χρονιά αλλά δεν πρέπει να το βάζουν κάτω και πρέπει να προχωράν μπροστά. Ακόμη και να μην θέλουν να ξαναδώσουν, θα βρεθεί κάποια ευκαιρία ώστε τελικά να ανταμειφθούν. Ξέρω πως είναι δύσκολο κάποιος που το ακούει τώρα να το πιστέψει, αλλά είχα και εγώ το ίδιο άγχος με αυτούς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου