Tuesday, 19 March, 2024

Πανελλήνιες 2022: Η Εγκύκλιος για το Δελτίο Εξεταζομένου – Τι ισχύει για τους υποψηφίους με το 10%

Οδηγίες για την έκδοση του Δελτίο Εξεταζομένου για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων 2022 εξέδωσε σε εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται αναλυτικά τι θα πρέπει να αναγράφεται στα πεδία «Εξεταστικό Κέντρο» και «Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο», τι συμβαίνει με τα «Ειδικά Μαθήματα» καθώς επίσης και τι θα γίνει με τους υποψηφίους που δήλωσαν μόνο τα τρια μουσικά τμήματα.

Σε ό,τι αφορά στους υποψηφίους για το 10% των θέσεων ΓΕΛ δεν θα παραλάβουν Δελτίο Εξεταζόμενου, αφού δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις. Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο για όσους επιθυμούν να εισαχθούν στα τρία Μουσικά Τμήματα καθώς απαιτείται κάθε χρόνο νέα εξέταση. Συνεπώς στα τρία μουσικά τμήματα δεν μπορεί να εισαχθεί κάποιος με το 10%, χωρίς νέα εξέταση. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όσοι υποψήφιοι/ες συμμετέχουν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, δεν δικαιούνται να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων.

Πώς εκτυπώνεται το Δελτίο Εξεταζόμενου

Το Δελτίο Εξεταζόμενου θα εκτυπώνεται προσυμπληρωμένο (εκτός από το Εξεταστικό Κέντρο για τα πανελλαδικά μαθήματα) από το πληροφοριακό σύστημα myschool.

Με το Δελτίο Εξεταζόμενου Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ 2022, θα πρέπει να εφοδιαστούν από τα ΓΕΛ όλοι οι μαθητές και απόφοιτοι που δήλωσαν συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ.

«Εξεταστικό Κέντρο» και «Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο»

Στο Δελτίο Εξεταζόμενου εκτυπώνονται αυτόματα τα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα. Στο Δελτίο Εξεταζόμενου υπάρχει η ένδειξη «Εξεταστικό Κέντρο» για τα πανελλαδικά́ μαθήματα, όπου θα αναγραφεί (είτε από την εφαρμογή είτε χειρόγραφα) το «Εξεταστικό Κέντρο» για τους υποψηφίους που εξετάζονται γραπτά ή το «Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο» (ή Βαθμολογικό Κέντρο) για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν προφορικά. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται η αναγκαιότητα αναγραφής του «Εξεταστικού Κέντρου» σε όλα τα Δελτία, αφού έχουν οριστεί τα Εξεταστικά Κέντρα και η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά.

«Ειδικά Μαθήματα»

Στην ένδειξη «Ειδικά Μαθήματα» θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα τυχόν ειδικά μαθήματα ή/και τα δύο νέα μουσικά μαθήματα, στα οποία οι υποψήφιοι δήλωσαν στην Αίτηση-Δήλωση ότι επιθυμούν να εξεταστούν.

Αφού εκτυπωθεί το Δελτίο εξεταζομένου και διπλωθεί στα δύο (η εμπρός όψη τα στοιχεία και η πίσω όψη τις οδηγίες), αν υπάρχει η δυνατότητα, καλό είναι να πλαστικοποιηθεί και να χορηγηθεί στους υποψηφίους.

Τα Δελτία Εξεταζόμενου θα χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά της ταυτότητας των κατόχων τους που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων το τρέχον σχολικό έτος. Τα Δελτία Εξεταζόμενου πρέπει να διανεμηθούν άμεσα στους δικαιούχους.

Τι ισχύει για τους υποψήφιους για το 10% των θέσεων ΓΕΛ

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας ξεκαθαρίζεται τι θα ισχύσει για τους υποψηφίους για το 10% των θέσεων ΓΕΛ οι οποίοι δεν θα συμμετέχουν σε νέα εξέταση:

– Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, είναι ευνόητο ότι δεν θα παραλάβουν Δελτίο Εξεταζόμενου, αφού δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις.

– Όσοι από τους αποφοίτους υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022, αλλά τελικά δεν θα προσέλθουν φέτος σε κανένα εξεταζόμενο μάθημα:

α) δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια για ανάκληση της αίτησης-δήλωσης και

β) μετά την ανακοίνωση των γραπτών βαθμολογίων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, θα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο διεκδικώντας το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, εφόσον βεβαίως είχαν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των δύο τελευταίων ετών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου