Friday, 19 April, 2024

Πανικός και πάλι στα Γιαννιτσά για τη δεύτερη επισιτιστική βοήθεια για τους άπορους

Πραγματοποιήθηκε σήμερα και συνεχίζεται αύριο η δεύτερη διανομή τροφίμων στα Γιαννιτσά, όπως και στους υπόλοιπους Δήμους του νομού

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν και πάλι από νωρίς το πρωί, περιμένοντας αρκετές ώρες, ώστε να καταφέρουν να πάρουν τα προϊόντα που δικαιούνταν.

kosmos

kosmos2
Η Περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου βρέθηκε στο χώρο και παρακολούθησε τη διαδικασία, όπου μέλη του προγράμματος προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν όλο αυτό τον κόσμο. Αστυνομικοί και προσωπικό έκαναν ότι μπορούσαν για να δίνεται σειρά προτεραιότητας και να τελειώνουν όλοι όσο πιο σύντομα γινόταν.
Η διαδικασία διανομής, όπως μας είπε η κ. Ζωγράφου, παρά τα όποια προβλήματα λόγω του όγκου των πολιτών, εξελίχθηκε ικανοποιητικά.

zografou
Η Ελένη Καραντώνη Υπεύθυνη υλοποίησης του Προγράμματος για την κοινωνική σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, δήλωσε επίσης στο logospellas.gr: “Το πρόγραμμα είναι βασική υλική συνδρομή στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους. Ο δήμος της Πέλλας αριθμεί 1.606 οικογένειες που επωφελούνται, γεγονός που μεταφράζεται σε 3.600 άτομα. Σε αυτή τη δεύτερη διανομή για δύο ημέρες, σήμερα και αύριο, οι οφελούμενοι έχουν πάρει λάδι, ζάχαρη, μακαρόνια, σάλτσες, κοτόπουλο, μήλα, λάχανα, πορτοκάλια και θα ακολουθήσει πιθανότατα και άλλη διανομή το επόμενο διάστημα. Αυτό εξαρτάται από το Υπουργείο, διότι δεν είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι για την προμήθεια των προϊόντων”.

trofima2

all

people
Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που χρήζουν βοήθειας και όχι μια φορά στο… τόσο, αλλά καθημερινά. Επιπλέον, να αναφέρουμε ότι και τον προηγούμενο μήνα που δόθηκε η βοήθεια και είχαμε το σχετικό θέμα, για την κατάσταση, δεν αναφερθήκαμε στους υπαλλήλους ή τους υπεύθυνους του Προγράμματος, ούτε θίξαμε τη δουλειά που κάνουν και χρειάζεται μέρες προετοιμασίας, κλπ. αλλά στο γεγονός ότι τόσος κόσμος ζει στην ανέχεια και είναι ντροπή να περιμένει τόσο καιρό και με τις ώρες, όταν… εδεήσει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για άπορους. Το θέμα λοιπόν είναι η κατάσταση και το πως διαβιούν συνάθρωποι μας και όχι οι… καταστάσεις στο μυαλό κάποιων που θίγονται για το αν δόθηκαν ή δε δόθηκαν τα τρόφιμα, αν ήταν ένα μήλο ή ένα πορτοκάλι. Όπως και τους αστυνομικούς που είδαμε τριγύρω για να μην υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση ή κίνδυνος ατυχήματος λόγω της αυξημένης κίνησης των οχημάτων και μέσα στο χώρο… για να μην υπάρξουν “έκτροπα” από κάποιους που έσπρωχναν να μπουν ή είχαν αγανακτήσει (φυσικό επόμενο) λόγω της πολύωρης αναμονής σίγουρα δεν είναι αυτή η δουλειά τους και υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα και άλλα πόστα να ασχοληθούν.

astynomos

dromos

man

people2

aloi
Άλλωστε ο χορτάτος δε σκέφτεται το νηστικό λένε. Και όσοι παρεξηγούνται να κοιτάξουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και τα καθήκοντα στα οποία είναι υπεύθυνοι και να ανοίξουν τα μάτια τους να δουν πως θα βρεθούν λύσεις και θέσεις εργασίας και άλλοι τρόποι να βοηθηθεί όλος αυτός ο κόσμος και να κερδίσει την αξιοπρέπεια του και όχι… μία σακούλα λάχανα και ένα κιβώτιο μακαρόνια…
Χ.Π.

Πανικός και πάλι στα Γιαννιτσά για τη δεύτερη επισιτιστική βοήθεια για τους άπορους

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου