Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παράδοση εξοπλισμού Πολιτικής Προστασίας, από τον Δάνη Τζαμτζή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, σε συνεργασία με τα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, παρέδωσε σάκους

με ρούχα και ειδικό εξοπλισμό σε στελέχη και πιστοποιημένες ομάδες εθελοντών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Οι σάκοι περιέχουν ρουχισμό και ειδικά εφόδια, όπως μάσκες προστασίας από καπνό, γυαλιά ασφαλείας, κράνη, φακούς κ.λπ. που είναι απαραίτητα για την ασφαλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης από το προσωπικό και τους εθελοντές που μπορεί να εμπλακούν. Με την παράδοση του εξοπλισμού, ολοκληρώνεται μία σημαντική δράση ενός ευρύτερου έργου εξοπλισμού των τοπικών και του περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας τόνισε την σημασία που έχει ο άρτιος εξοπλισμός για την ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ομιλία του:
«Με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση, σας καλωσορίζω στις εγκαταστάσεις της ΠΕ Πέλλας, για την παράδοση του υλικού πολιτικής προστασίας. Παρά τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοïού, είναι σημαντικό να έχουμε αυτήν την προσωπική επαφή η οποία αναδεικνύεται κομβικής σημασίας για την αποτελεσματική συνεργασία μας σε περιστατικά κρίσεων.
Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα που είναι η ψυχή αυτής της προσπάθειας.
Αισίως, μετά από αρκετές διαδικασίες που χρειάστηκε να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε, καταφέραμε σήμερα να είμαστε εδώ για να σας παραδώσουμε αυτό το υλικό. Πρόκειται για συλλογές μέσων και εφοδίων πολιτικής προστασίας, άριστης ποιότητας και ειδικά σχεδιασμένες για την ασφαλή και επιτυχή χρήση του.


Το έργο προμήθειας εξοπλισμού πολιτικής προστασίας χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, μετά από μία πολύ ολοκληρωμένη πρόταση που διαμόρφωσε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα. Εκτός από τον εξοπλισμό των στελεχών πολιτικής προστασίας και των μελών των Εθελοντικών Οργανώσεων, το έργο περιλαμβάνει και άλλες δράσεις, όπως ειδικά οχήματα και εξοπλισμό παρακολούθησης και καταγραφής συμβάντων, για τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Το έργο της Πολιτικής Προστασίας είναι σημαντικό να υποστηρίζεται από την τελευταία λέξη τεχνολογικών δυνατοτήτων πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.
Να σημειώσουμε ότι ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας έχει δώσει υψηλή προτεραιότητα στον άρτιο και επαρκή εξοπλισμό, σε μέσα και υποδομές, των τοπικών και περιφερειακών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας. Έτσι, μεγάλο μέρος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων, αφορά εξοπλισμούς πολιτικής προστασίας για την συνεχή βελτίωση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την πολύτιμη συνεργασία σας και την συμβολή σας στην επιτυχή αντιμετώπιση περιπτώσεων εκτάκτου ανάγκης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η ενεργός συμμετοχή σας σε όλες τις συναντήσεις και δράσεις πολιτικής προστασίας της ΠΕ Πέλλας αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα ελπίδας για το μέλλον της Ελληνικής περιφέρειας.
Να ευχηθώ να είστε όλοι γεροί και να συμμετέχετε, με θετική διάθεση και πάθος, σε όλες τις δράσεις εκπαίδευσης και πρόληψης που οργανώνονται είτε τοπικά, είτε σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας του κωρονοïού, εξακολουθεί να αποτελεί μία κοινωνία-πρότυπο, αλληλεγγύης και ενδιαφέροντος για τα κοινά. Μπορεί πολλές φορές να διαφωνούμε, ακόμη και να διαπληκτιζόμαστε, αλλά δεν αφήνουμε οι κρίσεις να μας αφανίσουν ως χώρα και ως κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα είναι πάντοτε κοντά σας και θα στηρίζει όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες σας».
Ο κ. Τζαμτζής, εκτός από τους εθελοντές, ευχαρίστησε και τα στελέχη πολιτικής προστασίας για την συνεχή παρουσία τους και το έργο τους σε δράσεις πρόληψης και διαχείρισης περιπτώσεων εκτάκτου ανάγκης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου