Friday, 29 March, 2024

Παραλίγο συλληφθείσα για μια φώτο στο κέντρο προσφύγων; Έ, όχι!

Γιατί απαγορεύεται να φωτογραφίζεις τα κέντρα προσφύγων και γιατί τόσος ζήλος από Αστυνομία και Στρατό στις οδηγίες αυτές;

«Κατόπιν συνεννόησης με τους συντονιστές των Κέντρων Υποδοχής τόσο στα νησιά, όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεν θα δίδονται άδειες σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους, προκειμένου να εισέρχονται στους χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, μέχρι νεωτέρας.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας»!

hotspot

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, η απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων στα hotspot θα ισχύει “μέχρι νεωτέρας”.

Αυτά ειπώθηκαν και εκδόθηκε δελτίο τύπου στα τέλη Φλεβάρη από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος χωρίς να εξηγήσει γιατί, αποφάσισε και ανακοίνωσε πως απαγορεύεται (!) η είσοδος σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Μια αν μη τι άλλο η απόφαση που πήρε η κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε ως πρωτοφανής και την ανακοίνωσε δια του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής: ρίχνει… μαύρο στα τηλεοπτικά συνεργεία και τους δημοσιογράφους, απαγορεύοντας τους να μπαίνουν και να καταγράφουν τι γίνεται (ή δεν γίνεται) στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Το ζήτημα είναι ότι μου ‘χει τύχει κι άλλες φορές, επισκεπτόμενη το κέντρο, από τον εξωτερικό χώρο! Να μου απαγορευτεί να βγάλω φωτογραφίες από αστυνομικούς ή στρατιωτικούς! (Εκτός της ημέρας επίσκεψης του Κουρουμπλή, όπου εκεί δεν μίλησε κανείς). Σήμερα το πρωί όμως κάποιοι έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο στο να κάνουν το καθήκον τους! Ήθελαν να με κλείσουν και μέσα γιατί…  τόλμησα και πλησίασα και φωτογράφισα εκτός χώρου!

Αναρωτιέμαι  ποιός μπορεί να άραγε είναι ο λόγος για τον οποίον το υπουργείο συνεχίζει να απαγορεύει την είσοδο των τηλεοπτικών συνεργείων και των δημοσιογράφων στα κέντρα κράτησης των προσφύγων και πότε θα έρθει η ώρα της ”νεωτέρας” για να λήξει η απαγόρευση, διότι στην ανακοίνωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν γνωστοποιείται το γιατί, αλλά μόνο η… απαγόρευση και αυτό το ‘’μέχρι νεοτέρας’’!

Το ζήτημα είναι πως όποια κι αν είναι η άποψη των πολιτών, θετική ή μη, για τους πρόσφυγες, έχουν προβλήματα – λόγω της αναγκαστικής διαμονής τους στη χώρα μας και στα όποια κέντρα τους έλαχε να φιλοξενηθούν, οπότε όσο αναδεικνύονται τα προβλήματα και οι συνθήκες ίσως ‘’απεγκλωβιστούν’’ προς άλλες χώρες (εκτός αν όντως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο μόνιμης εγκατάστασης). Οπότε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μάθουμε όλοι και τα κίνητρα και τις όποιες πτυχές της αλήθειας.

Να επισημάνω ότι αν οι Αστυνομικοί έδειχναν τόσο ζήλο στους εγκληματίες, όσο έδειξαν μαζί μου σήμερα, θα έκαναν θαύματα! Δεν θα έμενε κουνούπι ασύλληπτο! Εύγε! Όσο και να προσπαθώ να αντιληφθώ πώς κάνουν το καθήκον τους, υπηρετώντας το υπουργείο και τηρώντας την απόφαση απαγόρευσης… slow down a little bit! Με κάθε επιφύλαξη λοιπόν, πως ο καθένας τη δουλειά του κάνει, ναι το δέχομαι, έχετε εντολές, αλλά γιατί; Αναρωτηθήκατε και σεις μήπως; Αστυνομικοί και στρατιώτες δεν θέλουν να απελευθερωθούν από αυτή την κατάσταση που έχουν μπλέξει και ταλαιπωρούνται τόσους μήνες; Τα υπόλοιπα είναι περιττά…

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου