Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παρατείνονται έως τις 4 Μαΐου τα μέτρα

Την παράταση για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου, της ισχύος των περιοριστικών μέτρων που θα έληγαν αυτή τη Δευτέρα 27 Απριλίου

για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Όπως είπε, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως η επιτυχία του σχεδίου κατά του κορωνοϊο μέχρι σήμερα απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και θυμάτων σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ με αντίστοιχο πληθυσμό. Αυτή η εικόνα είναι για μας θυμίζει γιατί πήραμε αυτά τα μέτρα.
«Επιστρέφοντας στην κανονικότητα θα διατηρήσουμε συνήθειες όπως το πλύσιμο χεριών η αποφυγή επαφών κλπ» επεσήμανε ο κ. Πέτσας.
Αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Οι θέσεις μας είναι γνωστές από την επιστολή που συνυπέγραψε ο πρωθυπουργός. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα επιμείνει ότι δεν χρειαζόμαστε νέα δάνεια. Θα επισημάνει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να περιλαμβάνει και μέτρα για τη συνέχιση των ελεύθερων μετακινήσεων».
Σε ερώτηση του CNN Greece αναφορικά με το από πού θα καλυφθεί το κονδύλι για το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ στους επιστήμονες, ο κ. Πέτσας απάντησε πως θα καλυφθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ένα μέρος από κοινοτικούς πόρους.
Ερωτώμενος για το αν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:
«Ναι, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού».
Σε ερώτηση του CNN Greece για το αν υπάρχει πρόοδος στο θέμα της προστασίας της α’ κατοικίας, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «είμαστε πολύ κοντά και σε λίγες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου