Friday, 19 April, 2024

ΠΕ Πέλλας: Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Ήδη τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα

για το Σαββατοκύριακο, που αναμένεται το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, με χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους επικεφαλής της πολιτικής προστασίας και έχει στενή συνεργασία με τους Δήμους, ώστε έγκαιρα να αντιμετωπιστούν όλα τα πιθανά προβλήματα. Ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της ΠΕ Πέλλας πραγματοποιείται από Ανάδοχο, ο οποίο έχει σε επιφυλακή και διαρκή κίνηση επαρκή αριθμό μηχανημάτων αποχιονισμού. Ακόμη, στα εργοτάξια της ΠΕ Πέλλας, αλλά και των Δήμων, υπάρχει επαρκής ποσότητα άλατος αποχιονισμού. Τις προσεχείς ημέρες εξάλλου, αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και ολικός παγετός.
Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Τζαμτζής, αναφέρει: «Διαθέτουμε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, ενώ ο βασικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε ανοικτό το οδικό δίκτυο στο σύνολο της επικράτειας της Πέλλας. Να σημειώσω ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη στη διαχείρισή της όταν έχουμε ταυτόχρονη χιονόπτωση στην ορεινή και πεδινή Πέλλα, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε με επαρκή αριθμό μηχανημάτων αποχιονισμού και κεντρικό συντονισμό των εργασιών του αποχιονισμού, με την συμβολή της Τροχαίας. Από το πρωί πραγματοποιώ και ο ίδιος μου επιθεωρήσεις του οδικού δικτύου ώστε να έχω πραγματική εικόνα για τις συνθήκες που επικρατούν. Εύχομαι οι πολίτες να απολαύσουν το χιόνι, πάντοτε με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και χωρίς να ξεχνούν ότι βρισκόμαστε σε περίοδο αυστηρής Καραντίνας, λόγω των μέτρων για τον COVID-19».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου