Saturday, 20 April, 2024

Πλεύρης: Πιθανή η μη κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους.

«Μπορεί ενδεχομένως η μάσκα και να μην καταργηθεί στους εσωτερικούς χώρους, γιατί είναι ένα ήπιο μέτρο. Η μάσκα θα παραμείνει τον Μάιο και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε, παρακολουθώντας την επιδημιολογική κατάσταση» ανέφερε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Απριλίου ο Θάνος Πλεύρης, παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων, αναφέρθηκε και στην άρση του μέτρου χρήσης μάσκας από την 1η Ιουνίου στους εσωτερικούς χώρους. Οπως είχε σημειώσει τότε, θα υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις, που θα διευκρινιστούν με ΚΥΑ.

Ωστόσο, φαίνεται πως κάτι τέτοιο τελικά ενδεχομένως και να μην ισχύσει και η μάσκα να παραμείνει.

«Η άρση της μάσκας θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα. Μπορεί να υπάρξει και χαλάρωση των μέτρων. Η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο περιορισμού και δεν διαταράσσεται η ζωή των πολιτών», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας πως από τον Σεπτέμβριο μπορεί να υπάρξει και αλλαγή στην επιδημιολογική εικόνα.

Πού θα είναι σίγουρα υποχρεωτική η μάσκα το καλοκαίρι

Βάσει του σχεδίου για την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου, η μάσκα θα καταργούνταν μεν γενικά, αλλά θα παρέμενε υποχρεωτική η χρήση της σε μια σειρά από χώρους:

Μέσα Μεταφοράς, Ταξί, ΚΤΕΛ, Πλοία, Αεροπλάνα, Τρένα, Νοσοκομεία, Γηροκομεία

Παράλληλα, θα εξεταζόταν το τι θα γίνει σε κομμωτήρια και σούπερ μάρκετ. Και στα δύο θα ήταν υποχρεωτική η μάσκα για τους εργαζόμενους, ενώ στα σούπερ μάρκετ πιθανότατα η μάσκα θα ήταν υποχρεωτική και για τους πελάτες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου