Saturday, 20 April, 2024

Πλημμύρισαν εκτάσεις στο Λιποχώρι Σκύδρας

Μεγαλύτερη πτώση θερμοκρασίας και τσουχτερό κρύο αναμένεται τις επόμενες ώρες στον  Νομό Πέλλας.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία αναμένεται να κάνει Θεαματική “βουτιά”, φτάνοντας ακόμα και έως τους 15 βαθμούς κάτω από τις υφιστάμενες θερμοκρασίες.
τα στοιχεία δείχνουν χιονόπτωση, με την πρόβλεψη να δίνει χιόνια σε πεδινές περιοχές, όπως για παράδειγμα η Έδεσσα, τις επόμενες ημέρες.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δηλώνει πανέτοιμη για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, έχοντας στην διάθεση της επαρκή μηχανήματα για τους δρόμους, αλλά και αλάτι, καθώς υπάρχει αρκετό και από πέρσι στις αποθήκες.
Στις μέρες που πέρασαν, πολλές περιοχές του Νομού Πέλλας επλήγησαν από τη συνεχή βροχόπτωση, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Λιποχωρίου στον Δήμο Σκύδρας.
Εκεί, δίπλα στον βιολογικό καθαρισμό, τα νερά πέρασαν την Τάφρο 66 και πλημμύρισαν και πάλι την περιοχή.


Ο χώρος ευθύνης ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που πρέπει απαραίτητα να προβεί στον καθαρισμό της κοίτης της Τάφρου.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δανη Τζαμτζη, το έργο έχει μπει σε γραφειοκρατικά γρανάζια του αρμόδιου Υπουργείου και όπως έγινε γνωστό, θα γίνουν προσπάθειες για να προκηρυχθεί εντός του 2021, για να ξεκινήσει από την ερχόμενη χρονιά.
Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιαδου, που έχει κάνει και τις ανάλογες επαφές, είχε πει στους κατοίκους της περιοχής, ότι εκεί θα πρέπει να υπάρχουν μονοκαλλιέργειες και όχι δέντρα, αφού η περιοχή που πλημμύρισε έχει ροδακινιές.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, μέχρι και αυτή την ώρα, δεν υπάρχει κάποιο έκτακτο δελτίο αλλαγής των καιρικών φαινομένων.
Παρόλα αυτά, ο μηχανισμός (Περιφέρεια και Δήμοι) είναι σε ετοιμότητα.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου