Friday, 19 April, 2024

Πληροφορίες για αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Έδεσσας

Υπάρχει μία σοβαρή πληροφορία, που πρέπει να εξεταστεί, σε πρώτη φάση από τους φορείς της περιοχής της Έδεσσας.
Σύμφωνα με αυτή, οι φημολογίες αναφέρουν ότι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΚΕΠΥ) Βορείου Ελλάδος, προσανατολίζεται στην λήψη απόφασης για τη λειτουργία μίας μονάδας εντατικής θεραπείας στον Νομό Πέλλας!
Αυτό σημαίνει αυτόματα την αναστολή της άλλης και όπως έγινε γνωστό πρόκειται για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Έδεσσας!
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, που έρχονται από αξιόπιστες πηγές της Θεσσαλονίκης, προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ στην Έδεσσα και η μεταφορά των γιατρών της στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.
Εδώ να διευκρινιστεί, ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας, αυτή τη στιγμή λειτουργεί με τρεις γιατρούς.
Όσους δηλαδή, έχει και η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Ωστόσο, τονίζεται ότι στα Γιαννιτσά υπάρχει γιατρός του Νοσοκομείου Έδεσσας, που βρίσκεται στη ΜΕΘ, από τις αρχές του Μαρτίου.
Αν τώρα επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, τότε αυτόματα δημιουργείται σοβαρό θέμα στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, καθώς τα τρία κρεβάτια non covid που διαθέτει δεν θα λειτουργούν, με αποτέλεσμα, όλοι οι ασθενείς να μεταφέρονται στη ΜΕΘ των Γιαννιτσών.
Αν όμως, ένας ασθενής της ευρύτερης περιοχής της Έδεσσας, χρειάζεται επειγόντως τη νοσηλεία στη ΜΕΘ, και πρέπει να διανύσει την απόσταση Έδεσσας- Γιαννιτσών, ποιος εγγυάται ότι κατά τη διάρκεια της μετακομιδής, δεν θα συμβεί το μοιραίο;
Υπάρχει και το άλλο…
Σε μια περιοχή (Νομός Πέλλας) όπου υπάρχουν 140.000 κάτοικοι μαζί με τον κόσμο που έρχεται και από άλλους Νομούς, ποιος εγγυάται ότι αρκούν τα κρεβάτια της ΜΕΘ στα Γιαννιτσά;
Από τη στιγμή που το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, έχει χαρακτηριστεί ως covid, που θα πηγαίνουν τα περιστατικά non covid;
Σε μία τέτοια περίοδο, όπου κανένα κρεβάτι εντατικής δεν περισσεύει, είναι αδιανόητο κάποιοι να επιχειρούν να αναστέλλουν τη λειτουργία ΜΕΘ σε Νοσοκομείο.
Ευχόμαστε όλα αυτά να μην αληθεύουν. Αν όμως, αποδειχτούν στην πράξη, τότε οι ευθύνες στους άμεσα εμπλεκόμενους θα είναι σοβαρές!

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου