Wednesday, 24 April, 2024

Ποια είναι η κατάσταση στους δήμους Έδεσσας, Σκύδρας, Αλμωπίας, λόγω χιονιά

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν την κακοκαιρία οι Δήμοι Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας, μετά τη χιονόπτωση που έπληξε το Νομό από χτες το βράδυ.
Το περισσότερο χιόνι εντοπίζεται στις ορεινές περιοχές των Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας, καθώς χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα, για το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Βεγορίτιδας, ενώ στην Αλμωπία το περισσότερο χιόνι έχει πέσει στη Νότια, την Περίκλεια και τον Αρχάγγελο.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, το Εθνικό οδικό δίκτυο λειτουργεί κανονικά, ενώ και στο επαρχιακό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Στην Έδεσσα αυτήν τη στιγμή η θερμοκρασία είναι στους -1°C ενώ στην Αλμωπία στους -7°.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, με τους Αντιδημάρχους Σωτήρη Μούκα και Μιχάλη Σαμλιδη, να συντονίζουν στον ορεινό και πεδινό Δήμο αντίστοιχα, στο κομμάτι που έχουν τις αρμοδιότητες του καθαρισμού του οδικού και επ. δικτύου.
Στον δρόμο υπάρχουν συνολικά 4 μηχανήματα.
Ο ίδιος αριθμός εκχιονιστικών μηχανημάτων υπάρχει και στην Αλμωπία.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης, τονίζει ότι: “Είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιο καιρό”, ενώ και η Περιφερειακή Ενότητα συνδράμει με δικό της μηχάνημα και υπήρξε οργάνωση και προετοιμασία από τις προηγούμενες ημέρες για την αντιμετώπιση των δυσχερω΄ν καιρικών συνθηκών.
Στη Σκύδρα, η θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός, ενώ και εδώ, μηχανήματα συνδράμουν, έτσι ώστε οι δρόμοι να είναι καθαροί.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το βράδυ αναμένεται συνέχεια των χιονοπτώσεων, ενώ συνιστάται προσοχή, καθώς θα σημειωθεί παγετός, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο, το πρωί, η θερμοκρασία ήταν -12 βαθμοί κελσίου, ενώ για το βράδυ η πρόβλεψη δίνει -20 βαθμούς, με αίσθηση της θερμοκρασίας να φτάνει μέχρι και τους -28 βαθμούς Κελσίου.
Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου