Thursday, 25 April, 2024

Ποιοι διεκδικούν τον Δήμο Έδεσσας

Μπορεί να μας χωρίζει ένας χρόνος από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο στην Έδεσσα είναι κοινό μυστικό πως όλα κινούνται σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τις κινήσεις που θα κάνουν οι επικεφαλής των συνδυασμών, που λογικά θα βρεθούν στο προσκήνιο.

Όλα όμως, ξεκινούν από ένα ερώτημα.

Τι θα κάνει ο σημερινός Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου;

Αυτό το ερώτημα βρισκόταν στο προσκήνιο και το 2019, καθώς οι επίδοξοι μνηστήρες του Δημαρχιακού θώκου, ανέμεναν την κίνηση Γιάννου, για να κινηθούν και αυτοί…

Θα συμβεί και τώρα το ίδιο;

Ερωτήματα που δεν θα μείνουν σίγουρα αναπάντητα με την πάροδο του χρόνου.

Ένα άλλο σενάριο που μπαίνει και αυτό σοβαρά στις τρέχουσες εξελίξεις, έχει να κάνει με την επιστροφή στο προσκήνιο του πρώην Δημάρχου Έδεσσας Γιάννη Σόντρα.

Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα ότι δεν αποκλείει μια πιθανή κάθοδο του στις εκλογές του 2023, κάτι που πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα σε έναν άλλο συνδυασμό, αυτόν του Γιάννη Τσεπκεντζή. Και αυτό γιατί τόσο ο Γιάννης Σόντρας, όσο και ο Γιάννης Τσεπκεντζής, αντλούν τις ψήφους από την ίδια δεξαμενή των ψηφοφόρων του Δήμου Έδεσσας.

Στην άλλη όχθη βρίσκεται ο Αντώνης Ρυσάφης, που όλα δείχνουν ότι θα θελήσει να είναι υποψήφιος για τρίτη φορά ως επικεφαλής παράταξης, καθώς εκλογικά συμμετέχει από το 2010, όταν ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Γιάννου (δεν είχε εκλεγεί).

Υπάρχει και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Χαράλαμπος Τσιτσάγκας, που αντλεί ψήφους από μία σταθερή δεξαμενή, αυτή των υποστηρικτών του ΚΚΕ. Προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει κάνει την εμφάνιση του κάποιο νέο (όχι υποχρεωτικά ηλικιακά) άτομο, που να θέλει να διεκδικήσει τον Δήμο Έδεσσας, αν και κατά καιρούς ακούστηκαν φήμες για δικηγόρο ή κάποιον γνωστό επαγγελματία που πιθανών να ανακοινώσουν κάποια… κίνηση…

Σίγουρα, μεγάλο κίνητρο, αποτελεί το γεγονός ότι από την επόμενη θητεία για τον εκλεγμένο Δήμαρχο, επανέρχεται η πενταετία (όπως στην προηγ. εκλογική θητεία). Γεγονός που σημαίνει, όχι κατά ανάγκη την άνεση που θα απολαμβάνει η πλειοψηφούσα παράταξη, αλλά και μια σταθερότητα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων.

Παρασκηνιακά, αξίζει να πούμε, ότι ακούγονται πολλά για… μεταγραφές, αλλά και για κάποιους από το παρελθόν, που θέλουν να ξανάρθουν, αλλά αυτή την φορά με άλλη παράταξη. Μέχρι όμως, την επιβεβαίωση, υπάρχει αρκετός χρόνος. Ας δούμε λοιπόν, τι θα φέρει μαζί του ο χρόνος.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου