Thursday, 28 March, 2024

Πολιτιστική Γιορτή στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας με τον Ολυμπιονίκη Χρήστο Γαρέφη

Το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Πέλλας και της Παραλίμνης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πέλλας, την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας

την Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και την ΕΘΝ.Ο.Α (Εθνική Ολυμπιακή  Ακαδημία), συνδιοργανώνουν Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή την Παρασκευή 28/4, ώρα 9:00 π.μ στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας.

Προσκεκλημένος ο Χρήστος Γαρέφης, παγκόσμιος πρωταθλητής. Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε τέσσερα ολυμπιακά αθλήματα (υδατοσφαίριση, τρίαθλο, ιστιοπλοΐα και κολύμβηση) και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 με σκάφος τύπου Τornado. Υπεύθυνος προγράμματος είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Χρήστος Μπαλάσκας.

Τα παιδιά θα περιηγηθούν επί των αρχαίων οδών στο νότιο τμήμα του επισκέψιμου  αρχαιολογικού χώρου σύμφωνα με τις οδηγίες του προσωπικού του χώρου και θα συμμετέχουν σε πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων καταγράφοντας στο ημερολόγιο φυσικής δραστηριότητας πόσο χρόνο αφιερώνουν σε ήπιας έντασης  ή μέτριας προς έντονης έντασης  φυσική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου.

Σκοπός να αναδείξουν όλοι μαζί τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδέοντας  το μάθημα της Φυσικής Αγωγής (παιχνίδι, άσκηση) με την Ιστορία της άθλησης στην Πέλλα, πρωτεύουσα  της Μακεδονίας  και την  αξία του Εθελοντισμού.  Απώτερος στόχος η δημιουργία «Κέντρου Εκπαίδευσης Ολυμπιακής Παιδείας-Δια βίου Άσκησης-Άθλησης και Αναψυχής» στον Αρχαιολογικό χώρο Πέλλας. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου