Saturday, 20 April, 2024

«Πονοκέφαλος» για τα επιτελεία των υποψήφιων Προέδρων της ΝΔ η συμμετοχή στις κάλπες

Με νύχια και με δόντια προσπαθούν οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ να αυξήσουν το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες της Κυριακής.

Όλες οι ενδείξεις είναι μέχρι στιγμής απογοητευτικές αφού η συμμετοχή σε καμία περίπτωση δεν θα αγγίξει ούτε το μισό ποσοστό των εκλογών του 2009. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στις κάλπες ενδέχεται να προσέλθουν ίσως και λιγότεροι από 200.000 ψηφοφόροι γεγονός που θα δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων για την κεντροδεξιά παράταξη την επόμενη ημέρα.
Ήδη αρκετά στελέχη εγείρουν – ανεπίσημα- θέμα νομιμοποίησης του νέου αρχηγού βάζοντας απέναντι στο νούμερο όσων θα συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές, το σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ που ξεπερνά το 1,5 εκατ . πολίτες. Το δεύτερο νούμερο είναι αυτό των εκλογών του 2009 που άγγιξε τις 700.000.
Τα επιτελεία όλων των υποψηφίων θα επιθυμούσαν οι πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες να ξεπεράσουν τις 300.000 ωστόσο αυτό το στοίχημα δεν δείχνει να το κερδίζει η ΝΔ στην παρούσα φάση με ευθύνη και των τεσσάρων. Σε μια προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος οι υποψήφιοι πρόεδροι μιλούν τις τελευταίες ημέρες περισσότερο για το κυβερνητικό τους σχέδιο και λιγότερο για την ΝΔ. Δηλαδή απευθύνονται στους πολίτες ως δυνάμει πρωθυπουργοί που θα εκτοπίσουν τον Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία και θα αντιμετωπίσουν τα ” δεινά” του τρίτου μνημονίου. Η στρατηγική αυτή έχει απήχηση αφού εδώ και εβδομάδες η βάση της ΝΔ ζητούσε μετ επιτάσεως εάν κυβερνητικό πρόγραμμα από τους υποψήφιους νέους αρχηγούς. Την αρχή έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όταν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει η ΝΔ οποιονδήποτε νέο φόρο και ακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης που υποσχέθηκε διαπραγμάτευση με την τρόικα ώστε να μειωθεί κατά 50% η φορολογία. Με την προσέγγιση των ζητημάτων της καθημερινότητας οι υποψήφιοι για την αρχηγία εκτιμούν ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν εκτός από τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ και τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.

«Πονοκέφαλος» για τα επιτελεία των υποψήφιων Προέδρων της ΝΔ η συμμετοχή στις κάλπες

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου