Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πορεία μαθητών στην Έδεσσα ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου πορεία διαμαρτυρίας από μαθητές σχολείων της Έδεσσας, με θέμα τη διαφωνία στη συμφωνία των Πρεσπών και τον ευρύτερα κυβερνητικό χειρισμό

του Μακεδονικού ζητήματος, άλλα και την αποβολή μαθητών του 1ου ΓΕ.Λ. Γέρακα. Οι μαθητές των σχολείων της Έδεσσας με τη συμμετοχή τους, όπως είπαν, δηλώνουν ότι είναι συνειδητοποιημένοι νέοι, υπέρμαχοι της δημοκρατίας, με συλλογική σχολική αποχή, πορεία διαμαρτυρίας, παράδοση ψηφίσματος, κατάθεση ανθών και ομιλιών και σε καμία περίπτωση δε δέχονται από κανέναν να τους χαρακτηρίσει φασίστες.
Μαθητές του 3ου Γυμνασίου, 2ου ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Έδεσσας ξεκίνησαν την πορεία από την οδό Αναλήψεως, με τη συνοδεία της αστυνομίας και κατευθύνθηκαν προς το 1ο Γυμνάσιο με σκοπό την ενσωμάτωση του σε αυτή. Συνέχισαν προς το 1ο ΓΕ.Λ. και το 2ο Γυμνάσιο όπου σύσσωμη πλέον η μαθητική κοινότητα της Έδεσσας κατέθεσε το ψήφισμα στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Πέλλας.
Έπειτα, η πορεία κατευθύνθηκε προς το πάρκο των μικρών Καταρρακτών στον πεζόδρομο όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και κατάθεση ανθών από μαθητές με μουσική συνοδεία.
“Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι η δράση αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν φέρει φασιστικό ή εθνικιστικό χαρακτήρα. Απαντώντας δε, σε όσους μας προσάπτουν αβάσιμους χαρακτηρισμούς θα συμφωνήσουμε με τους συμμαθητές μας από τη Θεσσαλονίκη· “αν νομίζετε ότι θα μας τρομάξει η ταμπέλα του φασίστα είστε γελασμένοι…” σημειώνουν οι μαθητές της Έδεσσας.

*foto Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου