Friday, 29 March, 2024

Πού καταλήγουν τα πλαστικά καπάκια που μαζεύουμε;

Πού καταλήγουν τα πλαστικά καπάκια που μαζεύουμε;

Κι ενώ τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης καπακιών για καλό σκοπό και ο κάθε ένας από εμάς καθημερινά μαζεύει πώματα από μπουκάλια νερού, γάλατος, απορρυπαντικού και από ότι άλλο…  και από το 2010 οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού Πέλλας, με έδρα τα Γιαννιτσά, τα «ανταλλάσσουν» για να δίνονται αναπηρικά αμαξίδια, δυστυχώς είδαμε να κυκλοφορούν εικόνες σαν αυτή στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες…Να πετιούνται δηλαδή σε χωματερές τόνοι καπακιών! Ούτε καν ως κοινά σκουπίδια, που κι αυτή η ενέργεια θεωρείται παράνομη και επιβάλλονται πρόστιμα.

Ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι επρόκειτο για μία μεμονωμένη περίπτωση, καθώς μετά τη δημοσίευση αυτών των φωτογραφιών, ο δήμος Αρταίων (εξ ου και οι φωτος) ανακοίνωσε πως οι σακούλες υπέστησαν ζημιά από τις καιρικές συνθήκες και τα αδέσποτα ζώα, και μαζεύτηκαν στη συνέχεια… Ο Σύλλογος Παραπληγικών δέχθηκε λοιπόν αυτά τα καπάκια, από εθελοντές της Άρτας, που έμαθαν για τις ενέργειες που γίνονται… και μετατράπηκαν σε δύο αμαξίδια που δωρίστηκαν στη συνέχεια σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη! 

Να μην ξεχνάμε πως ο Σύλλογος Παραπληγικών με έδρα τα Γιαννιτσά, βρήκε μιμητές σε όλη την επικράτεια και σήμερα αρκετοί Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αναπηρίας άρχισαν για λογαριασμό των μελών τους να επιδίδονται με μανία σε αυτή την προσπάθεια. Η πρόσφατη ενέργεια τους ήταν να δοθούν δωρεάν “κουβαδάκια” σε καταστήματα ώστε να μην πετιούνται στα κοινά απορρίμματα… 

Ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Πέλλας, με τον Τομέα Υγείας ΕΠΑΛ διένειμαν κουβαδάκια για καπάκια!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου