Thursday, 25 April, 2024

«Πράξεις για τη Μακεδονία»: Τι γίνεται με το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας και την κατασκευή κόμβου στη διασταύρωση Γαλατάδων

Δυο σοβαρά ζητήματα οδικής ασφάλειας έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας της 10-4-2023

ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», Γιάννης Ανεστάκης. Ειδικότερα:

Α) Με βάση την Αριθ. 6297/2007 απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 1866/14-9-2007 τεύχος Β΄, περί «Αρμοδιότητας συντήρησης και τεχνικής αστυνόμευσης στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», «εκ παραδρομής» δεν δηλώθηκε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Π.Ε. Πέλλας στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να «μεταβιβαστεί» στην αρμοδιότητα του νυν δήμου Πέλλας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία ευθύνη για τη συντήρησή του.

Σε σχέση με τα παραπάνω ο κ. Γ. Ανεστάκης απηύθυνε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το ερώτημα όχι μόνο «για το ποιος ευθύνεται για την «παράλειψη», αλλά και τις ενέργειες που έγιναν -εάν έγιναν-από τη δημοσίευση του Φ.Ε.Κ. το από το 2007 μέχρι σήμερα  από τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς, ώστε να αποκατασταθεί η όποια «αδικία». Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ν.Α. Πέλλας ήταν ότι έχει δρομολογηθεί η πρέπουσα διαδικασία ώστε να γίνει αυτό που πρέπει. «Μακάρι να γίνει η παρέμβαση διόρθωσης έστω και μετά από 16 χρόνια. Κάλιο αργά παρά ποτέ», σημείωσε για το θέμα ο κ. Γ. Ανεστάκης.  

Β)Το δεύτερο ερώτημα που απηύθυνε ο ως άνω περιφερειακός σύμβουλος ήταν το τι μέλλει γενέσθαι με την κατασκευή κόμβου στη διασταύρωση Γαλατάδων προς Κρύα Βρύση και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίησή του. Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη θετική μεν, καθότι διαβεβαίωσε ότι μελέτη και χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένα, υπάρχει μόνο η εκκρεμότητα σε σχέση με ιδιοκτήτη γης στο σύνορο με τον αναφερόμενο κόμβο. Ευελπιστούμε, αν και το θέμα τέθηκε επανειλημμένα απ’ τον σύμβουλο της παράταξής μας, το έργο επιτέλους να ξεκινήσει και να τελειώσει το συντομότερο.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου