Friday, 19 April, 2024

Πρέπει να μπει ένα στοπ σε αστρολόγους, μελλοντολόγους και άλλους τσαρλατάνους…

Ζείτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; Μιλήστε με τους αστρολόγους μας, με έκπτωση έως 40%! Πάρτε την προσωπική πρόβλεψη σας, με την πιστωτική κάρτα σας

ή πάρτε τη νέα κάρτα που θα τη χρησιμοποιείτε μόνο για τους μελλοντολόγους, για να μας παίρνετε μέρα νύχτα τηλέφωνο πιο φτηνά από ποτέ! Κάπως έτσι είναι οι ατάκες των διαφημίσεων, που έπεσαν στην αντίληψη μου, ανάμεσα σε ειδήσεις, που προφανώς ‘’παίζουν’’ άπειρες φορές τη μέρα, σε όλα τα κανάλια, που θέλουν να λέγονται ανεξάρτητα και να μείνουν όλα τζάμπα ανοιχτά! Από πού θα βγάλουν χρήμα, αν όχι από τον απαίδευτο άνθρωπο, ανεξάρτητα κοινωνικής τάξης και οικονομικής επιφάνειας; Αυτό βέβαια, συμβαίνει και σε όλες τις εφημερίδες, τα περιοδικά, τα site, ολόκληρες σελίδες με τηλέφωνα αστρολόγων και απατεώνων. Κι επειδή αν δεν προστατεύσεις τον εαυτό σου στη χώρα μας, δεν υπάρχει εισαγγελέας, δεν υπάρχει Υπουργείο Προστασίας, δεν υπάρχει κανείς να ενδιαφέρεται πέρα από τη σκιά του, κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό!

Ακόμη και οι  αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι προσπαθούσαν να απομακρύνουν τον κόσμο από τη μαγεία και γενικά, όλη αυτή την πνευματική μάστιγα της δεισιδαιμονίας, που όπως έλεγε ο Ευριπίδης ή ο Ισοκράτης τη ζωή την ορίζει ο άνθρωπος ή η δεισιδαιμονία δόξειεν είναι δειλία προς το δαιμόνιον, ‘’Η δεισιδαιμονία είναι μια δειλία μπροστά στο θείον’’.

Στην εποχή μας, αιώνες μετά τους αρχαίους προγόνους μας και πιστεύουμε σε μπαρούφες;

Όσοι και κυρίως όσες – γιατί συγνώμη, όχι μόνο δική μου εντύπωση, αλλά και βάση ερευνών, οι γυναίκες αποτελούν το 90 και πλέον τις εκατό που ασχολείται με τέτοιες αηδίες- την… πατάτε και πείθεστε να τηλεφωνείτε σε τέτοιου είδους γραμμές, και ξοδεύετε τα χρήματα σας σε καφετζούδες, χαρτούδες και… ταρούδες της τηλεόρασης ή της γειτονιάς – γιατί έγιναν και αυτές πολλές, όλες έχουν το… κληρονομικό χάρισμα… ‘’αα, μου τα βρήκε όλα καλέ’’!  που πολλές φορές μπορεί να είναι το τελευταίο δεκάρικο για να βγει η βδομάδα και δεν το δίνετε για να πάρετε να έχει να φάει το παιδί σας, αλλά επειδή σας χώρισε ο άντρας σας ή έφυγε με άλλη ή έχετε νέα σχέση και διερωτάστε πως θα πάει και αν σας θέλει να το δίνετε σε… πλιατσικολόγους, είστε άξιοι της μοίρας σας! Το θύμα το κοράκι το μυρίζει από μακριά…

Αν είστε τόσο αφελείς, κάντε έναν κόπο και μπείτε σε… ατράνταχτα λανθασμένες προβλέψεις γνωστών αστρολόγων, όπως η Λίτσα Πατέρα που τον περασμένο Νοέμβριο είχε σχολιάσει αρκετές φορές πως ‘’είναι ιδανική εποχή για τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα να αποκτήσουν ένα ακόμα παιδάκι’’ και το ζευγάρι ήδη από το νέο έτος ήταν στα μαχαίρια και χώρισε! Ένα ακόμη παιδάκι μπορεί να αποκτήσει ο καθένας χώρια!

Άπειρα τα παραδείγματα όλων αυτών που έπεσαν έξω! Γιατί απλά έλεγαν ότι ‘’φαινόταν’’ και μόνο! Αυτό στο λέει και ένας φίλος χωρίς να δώσει μία! Το γεγονός ότι υπάρχουν αγύρτες που κοροϊδεύουν τον κόσμο, δε σημαίνει ότι πρέπει να πέφτουμε θύματα. Την ενέργεια που σπαταλάμε στο να… γυρνάμε σε όλους αυτούς, ας την χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε μόνοι μας τη μοίρα μας και το ριζικό μας, και μάλιστα χωρίς ένα ευρώ!

Οι περιπτώσεις απάτης δυστυχώς συμβαίνουν όχι μόνο με τους δήθεν μελλοντολόγους, αλλά και με αυτούς που διαφημίζουν ‘’γνήσια χρυσά κοσμήματα, με ρουμπίνια και ζαφείρια’’ και την πάτησαν γνωστοί και δεν άξιζαν ούτε για φο μπιζού! Αλλά αυτά τα έχουμε γράψει κι άλλες φορές… Προσοχή παντού, ότι διαφημίζεται και ότι… λάμπει δεν είναι χρυσός!

Χ.Π.

Πρέπει να μπει ένα στοπ σε αστρολόγους, μελλοντολόγους και άλλους τσαρλατάνους…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου