Friday, 19 April, 2024

Πραγματοποιήθηκε η ιατρική ημερίδα για τα κοχλιακά εμφυτεύματα από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο πολιτιστικό κέντρο Έδεσσας πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία η ιατρική ημερίδα για τα κοχλιακά εμφυτεύματα

που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με πρωτοβουλία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Αηδονά.

«Η ενημέρωση του κοινού και η έμφαση στην πρόληψη αποτελεί στόχο της ημερίδας, όπως και κάθε άλλης δράσης σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας. Άλλωστε, η έγκαιρη διάγνωση, συμβουλευτική θεραπεία και εκπαίδευση είναι ο τρόπος με τον οποίο τυχόν προβλήματα υγείας και, στη συγκεκριμένη περίπτωση στην ακοή μπορούν να αποκατασταθούν. Πλέον, είναι δυνατή η επίλυση των προβλημάτων κώφωσης & βαρηκοΐας με τη χρήση των πιο σύγχρονων και εξειδικευμένων επιστημονικών μεθόδων και τεχνικών, αφού η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης και της ωτορινολαρυγγολογίας σε συνδυασμό με τη χρήση των νέων τεχνολογιών προσφέρει υψηλά  ποσοστά αποκατάστασης της ακοής.

Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και, συγκεκριμένα, Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στηρίζουμε και προβάλλουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με ιατρικά θέματα, τη σημασία των οποίων όλοι μας γνωρίζουμε. Με τα μέσα που διαθέτουμε, οικονομικά και μη, με τη συνεργασία και την ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που γίνεται από τους φορείς της εκπαίδευσης, του ιατρικού κόσμου, των τοπικών παραγωγικών κλάδων.

imerida

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές φορείς, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συνέβαλλαν στην προετοιμασία και οργάνωση της σημερινής ημερίδας, το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης Πέλλας, τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν για την άρτια πραγματοποίηση της εκδήλωσης» ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμός της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά. Οι ομιλητές από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Κοχλιακών Εμφυτευμάτων της Α’ Ω.Ρ.Λ. Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ έδωσαν πολύτιμες απαντήσεις με τις υψηλού επιπέδου εισηγήσεις τους τις οποίες οι παρευρισκόμενοι άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Γεώργιος Κυριαφίνης, Ιατρός – Χειρουργός Ω.Ρ.Λ. παρουσίασε τη σημερινή τεχνολογία στην αντιμετώπιση της βαρηκοΐας – κώφωσης. Ο κ. Κυριαφίνης μίλησε για την ανατομία του αυτιού και εξήγησε την πηγή των προβλημάτων ακοής σε παιδιά και ενήλικες. Επίσης, ανέλυσε τα κοχλιακά εμφυτεύματα ως μια σύγχρονη τεχνολογική μέθοδο, με πολλές νέες βελτιώσεις, που η εφαρμογή της επιλύει τα προβλήματα ακοής σε συνεργασία με άλλους επιστημονικούς κλάδους. Στη συνέχεια, η Δρ. Σοφία Αηδονά, Ειδική Παιδαγωγός – Λογοπαθολόγος εισηγήθηκε την «Αποτελεσματική λογοθεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με κοχλιακό εμφύτευμα ή ακουστικά βαρηκοΐας ως βασική προϋπόθεση υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου». Η κ. Αηδονά ανέφερε τους παράγοντες που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ακοής των παιδιών καθώς και τα αποτελέσματα της πετυχημένης θεραπείας μέσω της εμφύτευσης κοχλιακών εμφυτευμάτων για την ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Έπειτα, ο Δρ. Πέτρος Σταγιόπουλος, Ειδικός Παιδαγωγός, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μίλησε για την «Προσαρμογή του αναλυτικού προγράμματος και η διαφοροποίηση της διδασκαλίας για μαθητές με βαρηκοΐα – κώφωση μέσα στην τάξη» προτείνοντας πρακτικές για τη συμβολή της εκπαίδευσης στην προσπάθεια των μαθητών με προβλήματα ακοής να εναρμονιστούν με το σύνολο.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν οι κ.κ. Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Νικόλαος Τσαλικίδης και Κωνσταντίνος Κούγκας αντίστοιχα, τόνισαν τη συμβολή της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών στην ομαλή προσαρμογή των μαθητών και στην επιτυχή συμμετοχή τους στην μαθησιακή διδασκαλία αναφέροντας το πολύπλευρο έργο των δύο διευθύνσεων όσον αφορά τις κοινωνικές δράσεις που οργανώνονται στην περιοχή, ενώ, παράλληλα, έδωσαν συγχαρητήρια στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη κ. Αηδονά για την πρωτοβουλία. Από την πλευρά των Σχολικών Συμβούλων ο κ. Φανιόπουλος επικρότησε την πραγματοποίηση της ημερίδας και η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Πέλλας Γεωργία Μπουρδομπούρα δήλωσε ότι η υποστήριξη των παιδιών με προβλήματα ακοής αποτελεί σημαντική προτεραιότητα του κέντρου, ευχαριστώντας όλους τους συνδιοργανωτές και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους.

Στην ημερίδα, η οποία συντονίστηκε από την κ. Ελένη Καραντώνη, Προϊσταμένη Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Πέλλας, παραβρέθηκαν ακόμη η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Ταπαζίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Ιωάννης Βακουφτσής, εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στελέχη του ΚΕΔΔΥ και ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Πραγματοποιήθηκε η ιατρική ημερίδα για τα κοχλιακά εμφυτεύματα από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου