Saturday, 20 April, 2024

Πραγματοποιήθηκε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» με τη συμμετοχή της Μ. Χρυσοστομάκη από τα Γιαννιτσά που κέρδισε το 1ο βραβείο!

Με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της προσπάθειας για την Πρόληψη του Καπνίσματος στη Μαθητική Κοινότητα, διοργανώθηκε και φέτος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου της Ελλάδος  και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα – Μαθαίνω να μην καπνίζω».

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» στη Θεσσαλονίκη,  μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού, Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου εντυπωσίασαν με δράσεις που σχεδίασαν οι ίδιοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, υψώνοντας τη φωνή τους ενάντια στο κάπνισμα. Μέσα από θεατρικά σκετς, και μουσικοχορευτικά δρώμενα γεμάτα ζωντάνια, δημιουργικότητα, χιούμορ και ευαισθησία, συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα και μάθημα ζωής. Επίσης βραβεύτηκαν  οι μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Α  Λυκείου για τη συμμετοχή τους στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα», όπου η μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών Μαρία Χρυσοστομάκη, κέρδισε το 1ο βραβείο για την Α’ Γυμνασίου, με τον ίδιο τίτλο!

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο κ.κ. George, Margo και DrakeBehrakis εκ μέρους του Behrakis Foundation της Βοστώνης που χορηγεί τα προγράμματα πρόληψης του καπνίσματος στην Ελλάδα, οκ.

Η εκδήλωση τελούσε υπό της αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.

Είναι υποχρέωση όλων μας να αντιταχθούμε σε αυτή την ανεξέλεγκτη διαδικασία «στρατολόγησης» νέων καπνιστών και με μια οργανωμένη παρέμβαση στα σχολεία, να στοχεύσουμε κατευθείαν στην πρόληψη και στην ανάπτυξη μιας συνειδητοποιημένης κουλτούρας, που αυτή θα οδηγήσει την κοινωνία στην αποφασιστική μείωση του καπνίσματος.

ladyslife.gr

Πραγματοποιήθηκε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» με τη συμμετοχή της Μ. Χρυσοστομάκη από τα Γιαννιτσά που κέρδισε το 1ο βραβείο!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου