Saturday, 20 April, 2024

Προαστιακός και λατομείο στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας (βίντεο)

Το βράδυ της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας

κυριάρχησαν δύο θέματα, αυτό της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νομού με τη Θεσσαλονίκη και οι απόψεις που τέθηκαν, με τη συζήτηση για λήψη απόφασης για τη συνέχιση της μίσθωσης του δημοτικού λατομείου μαρμάρων στην Τ.Κ. Νησίου.

sontras

Οι κύριοι Βόλτσης και Ιωάννου έθεσαν το ζήτημα της σιδηροδρομικής γραμμής και όλα αυτά που τα μέλη της «Πρωτοβουλίας πολιτών για το σιδηροδρομικό δίκτυο Πέλλας» διατείνονται εδώ και χρόνια, αναφερόμενοι στην προκατακτική μελέτη σκοπιμότητας, στην αλλαγή και τη χάραξη νέας γραμμής, εκτός Βέροιας, που η Ημαθία είναι αρτνητική στο όλο θέμα, αλλά και τη σύγκριση των προϋπολογισμών με άλλα έργα όπως αυτά που παρατίθενται στο ψήφισμα διαμαρτυρίας της 28-7-2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για τη “μη υλοποίηση άλλων έργων στο νομό”.

Στη συνέχεια υπήρξαν αιχμές με κάποιους δημοτικούς συμβούλους, όπως και ο κ. Φουνταλής επεσήμανε ότι δεν γίνονται βασικά έργα προτεραιότητας για τους πολίτες, στα σχολεία οι μαθητές δεν έχουν θέρμανση, και περιμένουμε να γίνει προαστιακός!

Το επόμενο σημαντικό θέμα, αφορούσε το λατομείο και το γεγονός ότι υπάρχουν καταγγελίες πως δεν υπάρχει περιβαλλοντολογική μελέτη, αλλά και ζήτημα με τα μισθώματα. Η νομική σύμβουλος του δήμου κατέθεσε όλα όσα θεωρούνται αρνητικά ως προς τη συνέχιση της λειτουργίας του λατομείου, κάτι που απασχόλησε έντονα τους συμβούλους όλων των παρατάξεων.

edessasumboulio

Προαστιακός και λατομείο στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας (βίντεο)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου