Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Προκήρυξη ΕΠΟΠ: Αλλαγές στη μοριοδότηση – Με μόρια τα παιδιά Τρίτεκνων οικογενειών

Με συντονισμένες προσπάθειες (3 γραπτά υπομνήματα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και 2 τηλεφωνικές επικοινωνίες)

της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ), έχουμε θετικές εξελίξεις:
Δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά: «Καθορισμός κριτηρίων και διαδικασίας επιλογής υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών» η παρακάτω τροποποίηση:
«ε. Από τις κατηγορίες που προβλέπονται στην παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 3648/2008 (Α’ 38) τέκνα πολυτέκνων, τέκνα ή αδέλφια αναπήρων και τραυματισθέντων σε πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, λόγω πάθησής τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα αυτής, τέκνα ή αδέλφια των θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής, καθώς και τέκνα Ελλήνων μόνιμων στρατιωτικών, εφέδρων και κληρωτών οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου, καθώς και τέκνα ή αδέλφια προσώπου που απεβίωσε ή τραυματίσθηκε εξαιτίας τρομοκρατικής ενέργειας: 100 μονάδες.
Τέκνα τρίτεκνων οικογενειών: 50 μονάδες.
Οι ανήκοντες σε περισσότερες της μίας των παραπάνω κατηγοριών, λαμβάνουν μία μόνο φορά τις μονάδες της κατηγορίας με τη μεγαλύτερη μοριοδότηση».
ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ:
Ομοσπονδία Τριτέκνων: Τι θα συμβεί με όσους ήδη υπηρετούν στον στρατό ξηράς, πότε έρχεται το 12μηνο-προσλήψεις ΕΠΟΠ με μοριοδότηση οι τρίτεκνοι
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com/2021/01/12.html

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου