Friday, 29 March, 2024

Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Σκύδρας

Φοιτήτριες και φοιτητές Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν και υλοποίησαν με την υποστήριξη του Δήμου Σκύδρας

το πρόγραμμα με τίτλο «1η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Σκύδρας».
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας από το Σάββατο 31 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 με τη συμμετοχή φοιτητών και μαθητών.
Έγινε αναπαράσταση συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπών.


Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου χαιρετίζοντας τις εργασίες του προγράμματος έδωσε τα συγχαρητήριά της στα παιδιά για την πρωτοβουλία τους. Τόνισε τη σημασία και την αξία αυτής της πρωτοβουλίας τόσο για τα ίδια αφού τους παρέχεται η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας ενός Δήμου και γενικότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι η πλησιέστερη βαθμίδα εξουσίας προς τον πολίτη. Υπογράμμισε ότι με την πρωτοβουλία τους μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της νεολαίας ώστε να ασχοληθεί με τα κοινά σε μια εποχή που οι θεσμοί βρίσκονται σε κρίση και αρκετοί νέοι απομακρύνονται κι αποστρέφονται την πολιτική και τα κοινά. Τόνισε επίσης τη σημασία της συμμετοχής, του διαλόγου και της διαβούλευσης στην ενίσχυση και την προαγωγή του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημοκρατίας για το καλό όλων των πολιτών, όλης της κοινωνίας.
Μάλιστα σημείωσε ότι θα ήταν μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή μας, ως αιρετών, εάν σε μερικά χρόνια κάποια από αυτά τα παιδιά θα βρίσκονται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί ή αργότερα ως αντικαταστάτες για να προσφέρουν τις δυνάμεις και τις υπηρεσίες στον τόπο μας.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου